Toplumsal Haber Merkezi

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihi önemini ve bugünün Türkiye'sinde ne anlama geldiğini Toplumsal'a değerlendirdi. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli mücadele arkadaşlarına borcumuzu ödememiz gerek..." diyen Aydın, "Gençliğe karşı yapılan bütün kötülüklere rağmen umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Atatürk, "Bütün ümidim gençliktedir!" derken bize bir sorumluluk yüklüyor. Biz bunu layığıyla yerine getireceğiz!" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

19 Mayıs; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı... Ama elbette bugünün anlam ve önemi sadece gençlikle sınırlı değil. Bağımsızlığımızın, Cumhuriyetimizin temeli bugün atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bugünü biz gençlere armağan etti. Elbette bu oldukça dikkate değer bir olay. Burada Atatürk demek istiyor ki, 'Ben yaptığım devrimleri, Samsun'a çıktığım günden bu yana gençlik için yaptım. Dolayısıyla da bu günü gençlere armağan, bu devrimleri de gençliğe emanet ediyorum.' Biliyorsunuz ki, Atatürk doğum gününü 19 Mayıs olarak kaydettiriyor. Yani çok benimsediği, kendisiyle özdeşleştirdiği bir gün. Bugünü bizlere armağan ederek  kendisiyle Türk gençliği arasında bağ kuruyor.

Atatürk ilke ve inkılaplarının ilki Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıdır. Belki o dönem bir başarılı asker için sıradan bir görev gibi görülebilir bu ama detayına indiğimizde, Gazi Mustafa Kemal kendi isteklerini hükümete diretiyor. Çok geniş yetkilerle donanmış bir şekilde biniyor Bandırma vapuruna. 

'BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ'

Tabi bugünlerde ne yazık ki bir bayram havası yok. Gençlerin sıkıntıları çok büyük. İnanır mısınız, biz yaptığımız çalışmalarda görüyoruz, otobüs bileti alamayan milli sporcu genç arkadaşlarımız var. Kalacak yeri olmayan binlerce öğrencimiz var. Her gün ilk defa oy kullanacak arkadaşlarımızın evine gidiyoruz. Birçoğu okuldan sonra direkt işe gidiyor. Kazandığı para birkaç öğününe ya yetiyor ya yetmiyor. Şu an böyle bir durumdayız. Buna rağmen, Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli mücadele arkadaşlarına borcumuzu ödememiz gerek. Bu yüzden, gençler için yaşanabilir bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Halihazırda gerek gençlik kollarımız gerekse partimizin diğer kademeleri ve belediyelerimiz vasıtasıyla gençler için birçok proje yürütüyoruz. İktidar olduğumuzda bunları daha da genişleteceğiz.

Gençliğe karşı yapılan bütün kötülüklere rağmen umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Atatürk, "Bütün ümidim gençliktedir!" derken bize bir sorumluluk yüklüyor. Biz bunu layığıyla yerine getireceğiz! Gazi'nin yürüdüğü yolu 103 yıl sonra aynı şekilde takip edecek ve gençler olarak ülkemizi herkes için müreffeh, adil, barış ve huzur içinde bir yer haline getireceğiz.

'GÜÇ SENDE SENİN ELİNDE'

Geçtiğimiz aylarda yaptığımız lansmanda da belirttiğimiz gibi, biz gençlerin elinde büyük bir güç var. Bu güç, değişimi tetikleme gücü. Bu yüzden, "Güç Sende, Senin Elinde" diyoruz. Tüm genç arkadaşlarımız güçlerinin farkında olmalı. İşte o zaman, her şeyi başarabiliriz. Bunun yolu da birlik olmaktan geçiyor. Tüm genç arkadaşlarımızı bu tarihi ana, değişimin öncüsü olmaya davet ediyoruz. Çünkü İstanbul'da Gençlik Var. Çünkü "Güç Bizde, Bizim Elimizde".