TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

17 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi Ekim ayında başlayan ve artık sona yaklaşılan kurultay sürecini masaya yatırmıştı. Toplantıda 37. Olağan Kurultayın 28-29 Mart tarihlerinde Ankara Arena’da yapılması kararı alınmıştı.

Böylece CHP’de 3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak il kongreleri beklenmeden olağan kurultay takvimi ilan edilmiş olmuştu. Alınan bu kararın ardından gözler 37. Olağan CHP Kurultayını etkileyebilecek 170 kurultay delegesine sahip olan İstanbul örgütüne çevrildi. 

Toplumsal Haber dün yayımladığı haberde, bugün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başkanlığında yapılacak olan il yönetim kurulu toplantısında, CHP İstanbul İl Kongresi için 9 Şubat tarihi kararı alınarak baskın bir CHP İstanbul İl Kongresi yapılacağı planlandığını yazmıştı.

İlgili haber: https://www.toplumsal.com.tr/gundem/chp-istanbulda-kavga-cikaracak-karar-h43077.html

Bugün gerçekleşen CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu toplantısında bir şerh iki itirazla karar verildi. Toplantıda CHP İstanbul İl Kongresi için 9 Şubat tarihine karar verildi. Kongrenin, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılması planlandığı öğrenildi.