Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül, ekim ve kasım aylarında yaptığı toplam 400 baz puanlık faiz indirimi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki kararları teşvik edici açıklamaları, Türk Lirası'nın yabancı paralar karşısında hızla değer kaybetmesine yol açtı. Döviz kurundaki oynaklık ve yüksek seyir piyasaları alt üst etti, Türk Lirası kullanan vatandaşların alım gücünü düşürdü. Temel ihtiyaç ürünlerine dahi gelen yüksek zamlar yurttaşın geçim derdine dert ekledi.

Bununla birlikte doların 13 lira bandına yerleşmesiyle Türk parasının üç aydaki değer kaybı yüzde 57'yi aştı. Bu durum birçok sektörde de sıkıntılar yaşandı. Hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP 'acil erken seçim' çağrısıyla sahaya çıkıyor. İlk miting, bugün saat 13:00'da Mersin'de yapılacak. 

CHP ekibi gece saatlerinde Mersin'e doğru yola çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mersin yolculuğundan bir fotoğraf karesi paylaşıp, "Yol arkadaşlarımla birlikte Mersin’de olmaktan çok mutluyum" notunu paylaştı.