CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mal varlığıyla ilgili açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 2 milyon liralık manevi tazminat davası ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Faik Öztrak, Erdoğan’ın açtığı tazminat davasıyla ilgili Anadolu'da söylenen bir deyişi hatırlatarak "Sen ya para saymasını bilmiyorsun ya da hayatında hiç sopa yemedin" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Öztrak, Erdoğan'ın Biden'ın bu sözlerini sineye çektiğini savunarak "Erdoğan oturduğu koltuğun itibarını korumak için davayı ABD Kongresi’ne açmalıydı. 2 milyon TL değil, 2 milyon dolar istemeliydi" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

Saray açtığı tazminatla Sayın Genel Başkanımızı köşeye sıkıştıracağını düşünüyor. Ortaya atılan gerekçe ise Sayın Genel Başkanımızın dün bir gazeteye verdiği röportaj. Bu röportajda Erdoğan ve ailesinin mal varlığı hakkında söylediği sözler.

Hukuka göre manevi tazminatın miktarı bir taraf için zenginleşmeyecek şekilde belirlenir. Bu dava en baştan reddedilmelidir. Eğer bu dava kabul edilirse, mahkemenin 2 milyonun Saray'ın kibirli kişisinin zenginleşmeyeceğini kabul ettiği anlamına gelir. 2 milyon ile Erdoğan ailesinin bu miktarla zenginleşmeyeceği ortaya çıkar. 

Sayın Genel Başkanımızın sözleri yeni gündeme getirdiği sözler değildir. 22 Ekim 2019'da yaptığı konuşmada, "Erdoğan'ın ey Trump sen benim ailemin çocuklarımın mal varlığını mı araştıracaksın, araştırmazsan namertsin benim verilmeycek tek kuruş hesabım yoktur, ben hesap vereceksem Türk milletine hesap veririm" demesi gerekir demişti. Erdoğan bu sözleri dile getirdi mi? Getirmedi. Emparyel güçlere cevap verebildi mi? Veremedi. Oysa böyle bir durumda gerçek bir devlet adamının ne yapması gerektiğini önceki dönem genel başkanımız Deniz Baykal göstermişti. Yapılacak olan, kendine güvenmek budur. WikiLeaks belgelerinde Erdoğan ile de ortaya iddialar atıldı. İsviçre'de hesapları olduğu söylendi. Ne yapıldı? Hiçbir şey yapılmadı. ABD Başkanı ahmak olma dediğinde hakaretleri yutuyor. Yetmiyor Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturduğunu unutuyor, bir de bakıyorsunuz Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı koltuğu ABD seçimlerine meze oluyor. Trump 'Kendisi bir tek beni dinliyor' diye caka satıyor. 

Bu sözler gündeme geldiği anda, bizim bunlarla işimiz olmadığını açıkça söyledik. Duymak istemeyen kulaklar duymuyor. 

Saray'ın Altun çocuğu bugün sosyal medyadan Biden'ın sözlerini neden 8 aydır gündeme getirmediklerini açıklamış. Biz bunu zaten biliyorduk ama muhalefet ne diyecek diye bekledik demiş. Sizleri orada süs diye mi oturtuyorlar? ABD'nin başkan adayı kalkmış ülkemizi aşağılarken, siz muhalefete tuzak kurmak için ülkeye edilen bu hakareti 8 ay boyunca sineye mi çektiniz? Bu nasıl devlet adamlığıdır? Bunu sadece siz değil, Erdoğan da çekiyor. 

Sayın Genel Başkanımız 'Mal varlığını Türkiye'ye getir' dedi diye 2 milyonluk tazminat davası açmayı unutmuyor. Her zaman yaptığı gibi, aslında davanın muhatabını da paranın cinsini de yanlış seçiyor.