CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Faik Öztrak, Fethullahçı Zaman'ın FETÖ’den 10 yıl hapis cezası alan yazarı Mümtazer Türköne'nin tahliye edilmesiyle ilgili çok sert ifadeler kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mümtazer Türköne'ye sahip çıkmış ve Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti. Öztrak açıklamasında MHP'ye de yüklendi.

Öztrak, "Saray iktidarının büyük ortağı, siyasi ömrünü uzatmak için yargı eliyle demokrasimize operasyonlar çekerken, küçük ortağı da kendi yakınlarını hapisten çıkarmakla meşgul" derken, "Sarayın bekçisinin, mahkemelere yaptığı son baskıyla tahliye edilen şahıs kim? 'Öcalan’ı Paşa yapalım'. 'Diyarbakır Amed olabilir', 'Türk ordusu lağvedilsin' diyen biri. Peki, bu tahliye için Sarayın bekçisine kutlama ve teşekkür mesajları, nereden geliyor? Okyanus ötesinden, Pennsylvania’dan geliyor. Sarayın bekçisi kimlerle dans ediyor? Milletimiz olan biteni görüyor, bunların notlarını veriyor, önüne gelecek ilk sandıkta da bunlara yerlerini gösterecek, evlerine gönderecek" dedi.