CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 10.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 9 aydan 10,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

CHP'li Altay bu duruma "Hukuk garabetiyle karşılaşmadığımız gün neredeyse yok gibi. İstanbul İl Başkanımıza ve Üsküdar İlçe Başkanımıza bu fotoğraf çekildiği için 10,5 yıl hapis istemiyle cezai kovuşturma başlatıldı. Bu kepazeliğin daniskasıdır. Erdoğan, bir numaralı dokunulmaz, iki numaralı dokunulmaz Fahrettin Altun, üç numaralı dokunulmaz da Alaattin Çakıcı. Bunun adı tam faşizmdir" diyerek tepki gösterdi.

Altay "ortada bir suç yok, yargısız infaz yapılıyor" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

Altun’un komşusu bir sanatçı hanımefendi buranın videosunu çekiyor ve hem Fahrettin Altun hem de sanatçı hanımefendi paylaşıyor. Mesela o videoda Fahrettin Altun’un evi var ama Üsküdar ilçe başkanımızın çektiği fotoğrafta sadece mülkiyete, hazineye ait boş bir arazi var. Kamu arazisi üzerinde Fahrettin Altun kendine bir pergola yapmış. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi pergola yıkılmış. Şimdi buradan soruyorum. Pergolayı niye yıktın? Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflandığına dair bir belge, bulgu, fotoğraf varsa ben sözümü geri alacağım. Yoksa bunun adı hukuk üzerinden eşkıyalık yapmaktır. 

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ' 

İddianamede suçu ve suçluyu övmek var. Ortada bir yargı kararı yok. Kesinleşmiş bir suç yok. Kesinleşmiş bir hüküm yok. Geldiğimiz noktada maalesef İstanbul il Başkanımıza mahkeme marifetiyle yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor. Buranın fotoğrafını çekmenin cezası 10,5 yıl ise vay geldi Türkiye’nin haline ama daha çok vay geldi yönetenlerin haline. Böyle cezalar yağdırma tehditleri ile CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu susmaz. Bilakis daha çok konuşacak. Daha çok sizin yanlışlarınızı ortaya çıkaracak. Daha çok millete ettiğiniz zulme isyan edecek. Siz oradan gidene kadar İstanbul İl Başkanımız da Üsküdar İlçe Başkanımız da, biz de mücadele etmeye devam edeceğiz.

CHP’yi hücrelerle, cezaevleriyle, özgürlükten menle yıldırmak mümkün olmayacaktır.