CHP'li Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'siyasi cinayet' iddialarına, TÜGVA hakkındaki belgelere ve İnce'nin adaylık çıkışlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısını düzenledi.

Eski CHP'li, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ''CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti'nin adayı Meral Akşener olmalı'' açıklamasının kendisine sorulması üzerine Özkoç, “Onlara ne, kime ne? Size mi düştü CHP kimi aday gösterecek? İktidara mı, Recep Tayyip Erdoğan’a mı Bahçeli’ye mi, daha bilmediğimiz bir sürü siyasi partiye mi düştü? CHP’nin hiç adayını açıklamadığı aday çıkaramadığı oldu mu? Neyi merak ediyorsunuz? Bu ülkede seçim açıklandığı zaman CHP çıkar ‘adayımız budur’ der. Kendinizden mi kuşku duyuyorsunuz? Niye rahatsızsınız? Nifak sokmak için içiniz içinizi yiyor, biliyoruz. Böyle yaparak bir siyasi parti iktidara gelemez. Devleti liyakat içinde yönetmeye talip olarak büyür. CHP’nin adayı yeri ve zamanı geldiği zaman ortaya çıkar. O zaman siz de önünüzü ilikler saygı gösterirsiniz'' ifadelerini kullandı.

'FETÖ TİPİ ÖRGÜTLENME'
Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu TÜGVA'ya ilişkin ortaya çıkan 'torpil listelerine' ilişkin de şu ifadelere yer verdi:

Bilal Erdoğan’ın TÜGVA adında bir vakıfı desteklediği, kendini AKP Gençlik Kolları’na FETÖ tipi örgütlenme yaratarak, militan yarattığı, polis ile zabıtayı karşı karşıya getiren TÜGVA’yı oluşturdu. TÜGVA Genel Başkanı da açıklama yapıyor. ‘Bunlar torpil yapıyor’ demiştim. TÜGVA Genel Başkanı Enis Emiroğlu, torpil belgelerine önce ‘böyle bir şey yoktur’ diyor, bugün ‘böyle bir şey vardır, birisi sızdırmış’ diyor. Bunun duyurulması, ifşa edilmesi, açıklanması, bu ülkede suç. Kendileri bile savunamıyorlar. Kendi genel koordinatörlerini fişlemişler. Bilal Erdoğan onlara sahip çıkıyor. Tayyip Erdoğan’ın oğlunun başka işi yok, ‘çok başarılı olduğunuz için eleştiriyorlar’ diyor. Bilal Erdoğan, babanla uğraşıyoruz da seninle de uğraşmak istemiyoruz. İşin mi var işinle, gemin mi var geminle mi ilgilenirsin. Bana TÜGVA’nın başarısını göster, sen ne yaptıklarını biliyorsun.