CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Faik Öztrak, Ankara’daki selde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Hayatını kaybedenlerden biri de Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız, kardeşimiz İlkay Yiğit. Çok üzgünüz. Partimizin başı sağ olsun. Selde kaybolan bir vatandaşımız daha var. Onun da sağ salim bulunmasını diliyoruz" dedi.

İŞSİZLİK VE HAYAT PAHALILIĞI ARTIYOR
Ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son işsizlik verilerini değerlendiren Öztrak, Türkiye'de 8 milyon 107 bin kişinin işsiz olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki işsizlerin sayısı, dünya üzerindeki 95 ülkenin nüfusundan fazla. Makyajlı TÜİK verileriyle bile; işsizlik artıyor, hayat pahalılığı artıyor. 'Cari fazla vererek enflasyonu düşüreceğiz' diyorlar. Cari açık artıyor. Geçen yılın ilk dört ayında 9 milyar dolar cari açık verilirken, bu yılın aynı döneminde verilen cari açık 21 milyar dolar. Geçtiğimiz yılın 2,5 katı. Hani cari açık düşecekti? Bu yılın tamamı için öngörülen cari açık, ilk dört ayda aşıldı. Model falan kalmadı. Hükümet artık normal kanallardan cari açığı finanse etmekte zorlanıyor" diye konuştu.

POLİSİMİZE YUMRUK ATILMASI KABUL EDİLEMEZ
Öztrak, dün İstanbul'da PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapanların arasında yer alan HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk attığı görüntülerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak, "Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket eder. Bir sorun varsa, o sorun görev yapan polisle değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.