Serdar Nâzım Yüce

Siyaset gündemi bugün Memleket Partisi'nin yönetiminde yaşanan istifalarla sarsılmıştı. Aralarında Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer'in de bulunduğu parti yönetimindeki 6 isim istifasını vermişti.

Asıl tartışma ise Türkiye Değişim Partisi (TDP) içinde yaşanıyor.

Tiktok'ta çektiği videolarda Erdoğan'a özenerek asabi tavırlar sergileyen, masa yumruklayan Genel Başkan Mustafa Sarıgül, siyasette de bu 'özenme' durumunu devam ettiriyor. Saray'a yakın politikası, özellikle CHP'den TDP'ye geçen parti kadrolarında ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Özellikle Sarıgül'ün partinin karargahı saydığı İstanbul'da bu rahatsızlık artık son noktasına ulaştı.

İSTANBUL'DA TOPLU İSTİFA HAZIRLIĞI
Toplumsal'ın parti içindeki kaynaklarından aldığı bilgiye göre, TDP'nin İstanbul'daki kadroları, toplu istifaya hazırlanıyor. İl yöneticilerinin ve üyelerinin bulunduğu geniş bir grup, istifalarını düzenleyecekleri bir basın açıklamasıyla duyuracak. Kaynakların verdiği bilgiye göre, yakın zamanda gerçekleşecek bu açıklamanın temelini ise Sarıgül'ün yön değiştirmesi oluşturuyor.

CHP'DEN GEÇEN KADROLAR RAHATSIZ
Sarıgül'ün kendilerine Saray'a muhalif yeni bir yol izleyeceklerinin sözünü verdiğini belirten parti kaynakları, bugün gelinen noktada Saray siyasetine yakınlaşılmasının özellikle de CHP'den ayrılıp TDP'ye geçen kadrolarda bardağı taşırdığını vurguluyor. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre, bu toplu istifayla birlikte Sarıgül, İstanbul'da kepenk indirmiş olacak.