CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Öztrak'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"TÜİK kantarın topuzu iyice kaçırmış. TÜİK'in ürettiği hiçbir veriye güvenmek mümkün değil. Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek. İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek? Evlenme işlerine karışmayacaksınız, susacaksınız. 

Asgari ücret 2600 lira olsun, işsizlik maaşını arttırın, çiftçinin borçlarını yapılandırın dedik, dinlemediniz. Bakan dün çıkmış, "Çiftçinin borçlarını yapılandıracağız" dedi, geçmiş olsun. Çiftçi tarlasını ekemedi ki. 

Ülkemizin kurumunda liyakat çöktü. İşler yap-boz tahtasına döndü. Şimdi görüyoruz ki tek adam parti devleti rejiminde doğru dürüst karar alamıyorsunuz.

Millet zehirli hava solumamak için termik santrallere tepki gösterince tasarı AK Parti Genel Başkanı tarafından veto edildi, ne oldu AK Parti ve MHP milletvekillerine sorumluluk yıkıldı. Sıra olmuşlar AK Parti Genel Başkanı'na teşekkür ettiler. Tam bir komedi.

Bu memlekette umreye gidecek milletvekillerinin Saray'dan izin alması gerekirken Simit Sarayı’nı kurtarma operasyonundan haberdar olmaması mümkün mü?

Kamyoncuya diyorlar ki yükünü indirdikten 6 saat sonra e-fatura kesme zorunluluğu getirildi. Hükûmetin kamyoncularla derdi ne? Bu rejim milletin derdine çözüm getiremiyor. Tek adam rejimi geldiğinden beri cebimizi boşaltıyor. Devlet yönetimi liyakat, ehliyet ister. Öncelikli ciddiyeti ilan etmek gerekiyor.

FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili olarak bir TV programında söylenmesi gerekeni Sayın Genel Başkanımız gerekenleri söyledi

CHP, başta genel başkanı olmak üzere devlet nizamının ne olduğunu bilen bir partidir.

(Deniz Baykal sorusuna yanıt) Parti olarak bizim görüşümüz belli, onun dışında bir yorum yapmayayım."