CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç AKP’li Cahit Özkan’ın Sedat Peker’le ilgili bir soru üzerine yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri açıklamalarına AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten gece yarısı “Partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” cevabını vermesini değerlendirdi. Öztunç, ““Üç-beş dolar için birbirlerine düştüler. Birisi oklava diyor, öbürü baklava diyor. Bundan sonra Cahit Özkan’ın yapacağı konuşmalar partisinin resmi görüşü değil, demek ki” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN DIŞI SÜSLÜ, İÇİ BOŞ BİR ZARFTIR

 Öztunç, “Birincisi, diyor ki ‘2023 seçimlerinde yüzde 75 oyla geleceğiz’ diyor. Cahit Özkan’ın bu iddiasına kargalar bile güler. Aç tavuk kendisini darı ambarında zannedermiş? Eğer yüzde 75 oyları varsa, buyursunlar hodri meydan. Hemen seçime gidelim. Niye 2023’ü bekliyorsunuz Cahit Özkan? Sandık getirin hemen. Hakem millet. Millete gidelim. Hakeme gidelim. Bakalım yüzde 75 mi alıyorsunuz, yüzde 20’nin altında mı oy alıyorsunuz? Hep beraber görelim, Cahit Özkan. Cahit Özkan’ın açıklamaları zaten hep ciddiyetsizdir. Meclis’teki konuşmaları da öyledir. Sallar, üfürür. İçi boş konuşmalardır. Cahit Özkan dışı süslü, içi boş bir zarftır.” dedi.

Öztunç açıklamalarına, “İkinci açıklaması partisini de kızdırdı. Birleşik Arap Emirlikleri için konuşmuş. ‘Teslim oldular bize’ diyor. Daha düne kadar; bunların yayın organı Yeni Şafak Gazetesi, bunların yandaş yazarları, yandaş gazeteleri, Birleşik Arap Emirlikleri için ‘şerefsiz bunlar’ manşeti atıyordu. Sonra üç beş kuruş dolar gelecek diye ayağına gittiler.

ÜÇ BEŞ DOLAR İÇİN 

Türkiye’nin itibarını yeniden para için sattılar. Şimdi de Cahit Özkan ‘teslim oldular’ diyor. Arkasından bakıyorsun Ömer Çelik hemen çıkıyor, yalanlama yapıyor, ‘Bizim partimizin görüşünü temsil etmiyor. Bizim görüşümüzü temsil etmiyor’ diyor. ‘Kendi görüşüdür diyor.’ Para nelere kadir ya? Üç beş dolar için, para için birbirlerine düştüler. Üç-beş dolar için birbirlerine düştüler. Birisi oklava diyor, öbürü baklava diyor. Arka arkaya açıklamalar yapıyorlar.

Cahit Özkan, grup başkanvekilleri. Yani partilerinin görüşünü temsil etmiyor muymuş, grup başkanvekilinin sözleri önemlidir. O zaman bugüne kadar Meclis’te Cahit Özkan’ın yaptığı konuşmalar partilerinin partisinin görüşünü temsil etmiyor, demek ki; ya da bundan sonra Cahit Özkan’ın yapacağı konuşmalar partisinin resmi görüşü değil demek ki. Muhtemelen, herhalde grup başkanvekilliği görevinden alacaklardır. Öyle görünüyor.” sözleriyle devam etti.