CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki açıklamarına sert tepki gösterdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li Başarır hakkında "Şanlı ordumuza karşı aşağılık ifadeler kullanan "vekil"ine tek kelime etmeyen, edemeyenler milletimizin verdiği yetkiyle gece gündüz demeden bu ülke için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyorlar. Yazıklar olsun. Hukuk ve millet önünde hesabını soracağız!" ifadelerini kullanmıştı.

Altay, Fahrettin Altun'a devlet memuru olduğunu hatırlatarak "Cumhurbaşkanına nasıl istiyorsan öyle hizmet et. Cumhurbaşkanını eleştirilenlere hesap sormak senin boyunu aşar. “Hesap soracağız” diye tehdit ederken Cumhurbaşkanı adına mafyaya mı, yargıya mı talimat veriyorsun? Hesabı millet sorar, haddini bil!" dedi.

Fahrettin Altun'un Başarır hakkındaki tehditkar açıklamarına bir tepki de CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'tan geldi. Özkoç Altun'un sözlerine 'devlet memuru olduğunu unutma' diyerek tepki gösterdi.

Özkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "seçilmişten daha çok siyaset yapıyorsun. Seçilenlere, hesabı millet sorar, haddini bil!" dedi.