CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope canlı yayınında Gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. 

Geçtğimiz günlerde CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz'ün 20 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunması gündeme bomba gibi düşmüş ve he kesimden yurttaşın tepkisini çekmişti. Karagöz çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve CHP'den de ihraç edilmişti. Konuya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Kadın Kolları açıklamada bulunumş fakat gözler Genel Başkanlığa çevrilmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada Ensar Vakfı'nda yaşanmış olan 45 erkek öğrenciye cinsel istismar olayına ve dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun sözlerine atıfta bulundu.

Gerici Ensar Vakfı'nda yaşanan taciz skandalının ardından Bakan Ramazanoğlu "Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kutumumuzu karalamak için gerekçe olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu Maltepe'de yaşanan cinsel saldırı olayına ilişkin "Gereği yapılıyor. Tutuklandı zaten, biz hemen partiden ihraç ettik. Bir olay partinin ilkeleriyle çelişirse, atarız. Temel ahlaki kurallar konusunda asla ödün vermeyiz. Partimizden kimse 'bir seferden bir şey olmaz' demedi" açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma sırasında AKP'li vekillerin bulunduğu sıralardan cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili  "aday ol" sesleri yükselmiş, Kılıçdaroğlu ise AKP'lilerin bu söylemine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi" sözleriyle cevap vermişti.

Gazeteci Ruşen Çakır Kılıçdaroğlu'na bu sözlerin hatırlatarak "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusunu yöneltti. "Ali mi oldu Veli mi oldu önemli değil. Cumhurbaşkanı nasıl olacak, yetkileri nasıl olacak?" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Bunun üzerinde durmamız lazım. Bakın tek adam rejiminde hiçbir tartışma yok. Herkes bir kişiyi gösteriyor. Diyorlar ki, bizi de besliyor dünyanın parasını aktarıyor, dolayısıyla bizim adayımız belli.

Benim düşüncem şu; Bakın tek adam rejiminde hiçbir tartışma yok. Herkes bir kişiyi gösteriyor. Diyorlar ki, bizi de besliyor dünyanın parasını aktarıyor, dolayısıyla bizim adayımız belli.

Peki biz ne diyoruz; Millet ittifakıyız demokrasiye bakıyoruz. Ali mi oldu Veli mi oldu önemli değil. Cumhurbaşkanı nasıl olacak, yetkileri nasıl olacak? Bunun üzerinde durmamız lazım.

Onlar tek adam rejiminin devamını istiyorlar. Biz tek adam rejimi istemiyoruz.

Abdulkadir Selvi niye benim adıma konuşuyor, yoksa birileri yazdırıyor mu?

Onlara belli cümle kalıplarını verip bunu yazacaksınız diyorlar, onlar da “elbette” deyip yazıyorlar.