CHP’nin yeni yönetiminin belirleneceği ve 28 - 29 Mart 2020 tarihinde Ankara’da yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti.

Kurultayın ne zaman yapılacağı parti tabanında merak konusu olurken salgının durumuna göre ekim veya kasım aylarında yapılabileceği iddiaları gündeme geldi.

Ancak Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, kongrenin temmuz sonunda yapılması fikrinin öne çıktığı iddia edildi.

Parti yetkililerinin bu kapsamda Bilim Kurulu ile temas halinde oldukları, Bilim Kurulu’ndan alınacak önerilerin ardından kongrenin temmuz sonunda yapılmasının planlandığı öne sürüldü.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 Haziran 2020'de aldığı karar ile koronavirüs nedeniyle parti kongrelerinin ertelenmesi kararını kaldırmıştı.

İKİNCİ DALGA ÖNLEMİ
CHP’nin ilk olarak dillendirilen kongrenin sonbaharda yapılması fikrinden uzaklaşmasında ise bu aylarda salgının ikinci dalgasının görülebileceği iddialarının etkili olduğu da kaydedildi.

31 Temmuz -3 Ağustos tarihlerindeki Kurban Bayramı, ağustos ayınında olması beklenilen tatil yoğunluğu ve 31 Ağustos'ta okulların açılacak olması gibi nedenlerle kongrenin temmuz ayında bitirilmesinin daha sağlıklı olacağı belirtildi.

BUGÜN PM'DE KARAR ALINACAK
Son kararın bugün parti meclisi (PM) toplantısında alınacak kararın ardından netleşeceği ve kesin tarihle ilgili bir hafta içerisinde kamuoyuna açıklama yapılacağı da iddia edildi.

İZLEYİCİ ALINMAYACAK
Kongrenin oy kullanacak delegelerle sınırlı tutulacağı, izleyici kabul edilmeyeceği ve mümkün olduğu kadar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edileceği de kaydedildi