Toplumsal Haber Merkezi

Bugün, ülkücülerin organize ettiği sayısız katliamdan biri olan Maraş Katliamı'nın yıl dönümü. 19 Aralık 1978'de başlayıp yedi gün süren katliamda ülkücüler, kadın-çocuk, genç-yaşlı demeden 120 yurttaşımızı katletmiş, 176 yurttaşımızı da yaralamıştı. Kentteki Alevi nüfusun yüzde 80'inin göçüyle sonuçlanan katliamın ülkücüler tarafından planlandığı resmi raporlara da yansımıştı...

Maraş Katliamı'nın 42'nci yıl dönümü ise diğerlerinden biraz farklı anılıyor. Katliamda yöneticilerini ve üyelerini kaybetmiş, binaları yağmalanmış CHP'nin yöneticileri ve belediye başkanları bu yıl dönümünü katliamda adı geçen Alparslan Türkeş'in evinde geçirdi. MHP il binasında planlandığı istihbarat raporlarıyla sabit olan ve “Başbuğ Türkeş" sloganları eşliğinde başlatılan katliamın öfkesinin hissedildiği bugün, Türkeş'in evine oturmaya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maraş Katliamı'na dair ise hiçbir açıklama yapmadı.

'KUTSİYET YÜREKLERDEN GÖÇ ETTİRİLMİŞ'
CHP'den de resmi bir açıklama gelmezken eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Maraş Katliamı'na karşı öfkesini dile getirdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Maraş Katliamı'nı "henüz ağıdı yakılmamış, derin ve dilsiz katliam" olarak yorumlayan Canpolat, "Emperyalizmin kollarında esaret içinde, gladyoya teslim olmuş ülkem kışkırtılmış ve cehalet istismar edilmiş. Kutsiyet yüreklerden göç ettirilmiş. Merhamet, akıl ve vicdanlara sığmayan vahşet!" ifadeleriyle katliamda kaybedilen yurttaşları andı.