Toplumsal Haber Merkezi

CHP yönetimi Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde kendilerine karşı tarafsız olunmadığı gerekçesi ile CNN Türk'e yönelik bir boykot başlatmıştı. CHP Eski Milletvekili Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek ve eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal farklı zamanlarda CNN Türk'te yayına katıldıkları gerekçesiyle CHP’den ihraç edilmişlerdi.

CHP boykot kararını kaldırdığını açıklamadığı halde CHP’li isimler CNN Türk’e konuk olmaya devam ediyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davayı takip etmek için gittiği Muğla'da CHP'nin CNN Türk boykotunu delmişti. Nazlıaka’nın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Grup Başkanvekili Engin Altay da bu kararı ihlal edenler arasında yer aldı.

KAFTANCIOĞLU VE ALTAY DA BOZDU!
Hem Kaftancıoğlu hem de Altay, programdaki konuklar aracılığı ile mesaj gönderip açıklamalarda bulundular. CHP'nin CNN Türk boykotunu delen ikili CHP'lileri isyan ettirdi.

CNN Türk'ten aldığı davetleri sırf boykot kararına uymak için reddettiğinin altını çizen eski milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş bu duruma Twitter hesabından tepki gösterdi. Yarkadaş, CHP’nin sırf CNN Türk’e konuk oldukları için ihraç edilen İrem Çiçek ve Ümit Kocasakal’dan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

CNN Türk yayınına katıldığı için partiden ihraç edilen eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek’in kızı avukat İrem Çiçek ise bu duruma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Yarkadaş’ın paylaşımını alıntılayan Çiçek “Parti içi adalet ve demokrasiyi içine sindirememiş siyasetçilerin olduğu bir düzeni hak etmiyoruz. Süreç mahkemede. İhraç kararını veren genç meslektaşlarım ne düşünüyor merak ediyorum?” ifadelerini kullandı.

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek de CHP’li isimlerin CNN Türk boykotunu delmelerine tepki gösterdi. Kızı gibi o da Yarkadaş’ın tweet’ini alıntılayarak “Öz üyesine adil olmayan bir yönetim anlayışı seçmene güven verebilir mi?” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.