Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul'da, CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, 20 yaşındaki kadını bir restorana kapatarak cinsel saldırıda bulunmuştu. Karagöz çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve yaşanan olay Türkiye gündemine oturmuştu. 

Bunun üzerine çeşitli çevrelerden birbirinden farklı tepkiler yükselmiş, artan tepkilere CHP'den sağlıklı bir yanıt gelmeyince iddialar da birbirini izlemişti.

Bu konuyla ilgili yorum yapanlardan biri de gazeteci Can Ataklı'ydı. Ataklı, Tele1'de sunduğu Kulis programda yaptığı konuşma ile bir anda sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. İktidara yakın medya organları Ataklı'nın olaya ilişkin açıklaması diyerek sunduğu görüntülerde Ataklı'nın cinsel saldırı olayını övdüğü görülüyordu.

TELE1: GÖRÜNTÜLER MONTAJLANDI
Tele1 ise görüntünün montajlandığını açıklayarak, Can Ataklı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaların tam halini paylaştı. Bu görüntülerde, sosyal medya paylaşılan hallerinde olmayan kısımlar da yer alıyor. Ataklı bu kısımlarda gerici Ensar Vakfı'ndaki cinsel saldırıları örnek veriyor.

Ataklı sosyal medya hesabından konuya ilişkin “UTANÇ VERİCİ: TELE1’de yaptığım konuşmayı kesip biçip bir de üstüne söylenmemiş bir lafı eklemişler. Zavallı troller de her zaman olduğu gibi gerçeği saklayıp haysiyet cellatlığı yapıyor. Bu şerefsizliğe cevap bile verilmez. Yüreğiniz varsa tamamını yayınlasanıza"  açıklamasında bulundu.