Toplumsal Haber Merkezi

Vatan haini İskilipli Atıf'ın vali, vekil, belediye başkanı ve rektör tarafından mezarı başında anılmasına tepki gösteren CHP'nin İskilip'teki bürosuna saldırı düzenlendi.

İngilizlerden aldığı talimatla gerici isyanları yönlendiren, yazdığı bildiriler işgalci uçakları tarafından Anadolu'ya dağıtılan ve sonunda vatana ihanetten idam edilen maaşlı Kuvayi Milliye düşmanı İskilipli Atıf, geçtiğimiz hafta Çorum’un İskilip ilçesindeki mezarı başında Atıf Derneği’nce organize edilen programla anılmıştı. Anmaya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül katılmıştı. 

Bunun üzerine yurttaşlar, bir hainin anılmasına tepki göstermişti. Tepki gösterenler arasında CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP Çorum yöneticileri de vardı. Bu tepkilerin ardından, Çorum İskilip'teki bürolarına giden CHP'liler, büro girişine kırmızı boyalarla saldırı düzenlendiğini gördü.

Kamera kayıtlarına göre, sabah saat 8:00 sularında binaya gelen ve isminin M.Ö. olduğu öğrenilen saldırgan, ilçe binasının kapısını, kapıdaki sayaç ve tabelaları boyadıktan sonra binadan ayrıldı.