Millet Bahçesi yapılmak için yıkım hazırlıklarına başlanan İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın yok edilmesine karşı CHP'liler bölgede toplandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu öncülüğündeki eyleme polis ilk başta trafik gerekçsiyle müsaade etmezken, Kaftancıoğlu ve diğer partililerin girişimiyle gerekli izin alındı. 

Kaftancıoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün iş makinalarının olduğu yerde açıklama yapacaktık ama ne yazık ki mağdurları korumak yerine suçluları koruyan bir anlayış olduğu için iş makinalarının Atatürk Havalimanı'nı nasıl yerle bir ettiğini görülmesini istemediler. 

Dünyada ilk kurulan 10 havalimanından biri olan Atatürk Havalimanı'nın önündeyiz. 

Dünya örneklerine baktığımızda havalimanlarının ülkelerin stratejik değerleri olduğunu ve havalimanlarının mutlaka korunması gerektiğini biliyoruz. Bir havalimanı gözden çıkarılırsa geri dönüşü yok. 

İstanbul Havalimanı'nın Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeni kesinlikle teknik nedenlerden kaynaklı değil. İki havalimanının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği ifade ediliyor. Şu anda İstanbul Havalimanı'nın sadece yüzde 50'si inşa edilmiş durumda. 

Eğer fidan görmek için bu kadar sabırsızlanıyorsanız, yazın cayır cayır yakılan ama göz göre göre çay fırlatmak suretiyle seyrettiğiniz yerlere bakın. 

Atatürk Havalimanı'nın yıkılması ile birlikte 8.4 milyar euroluk bir kayıp söz konusu. Atatürk Havalimanı'nı işletmeye açık kalsaydı 15 bin kişilik ek istihdam olacaktı. 

Genel başkanımız iktidara geldiğimizde haksız hukuksuz yere yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, eğer hak ettiğinden bir kuruş fazla vermişsek geri alacağız demişti, bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanı'nı Katarlı ve Suudi Arabistanlı işletmelere satmak istiyorlar. İstanbul Havalimanı'nı, Katarlı ve Suudi Arabistanlılara peşkeş çekmek için Atatürk Havalimanı'nı kapatıyorlar. 

Atatürk Havalimanı'nın yıkımı pistlerden başlatılıyor. CHP olarak, halkın partisi olarak, 84 milyonla ve 16 milyon İstanbulluyla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin ismini taşıyan Atatürk Havalimanı'nı ne yaparlarsa yapsınlar, zaten gidecekleri için bir an önce yıkmak istiyorlar, havalimanına zarar verenlerden hesap soracağız. Yasa dışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinasını sokanlardan hesap soracağız."

Ayrıntılar geliyor...