CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Ankara'nın Altındağ ilçesinde iki Suriyeli tarafından 2 Türk gencinin bıçaklanması sonrası büyüyen olayları değerlendirdi. Ergin, Suriyeli nüfusun yerli nüfustan 5-6 kat fazla olduğunu söyleyerek “Artık kendi kültürlerini oluşturdular, gettolarını kurdular. Bir kent oluşturdular. Çözüm üretilmediği sürece olaylar devam edecektir” uyarısında bulundu.

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, bu olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergin, özellikle Önder Mahallesi’nde, Suriyeli nüfusun yerli nüfustan 5-6 kat fazla hale geldiğine dikkat çekerek “Artık kendi kültürlerini oluşturdular, gettolarını kurdular. Bir kent oluşturdular. Çözüm üretilmediği sürece olaylar devam edecektir” uyarısında bulundu.

YERLİ NÜFUSA GEÇTİ

Cumhuriyet’in haberine göre; CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, özellikle Önder Mahallesi’ndeki Suriyeli sayısının yerli nüfusu geçtiğine dikkat çekerek “Kontrolsüz gelişiyor. Kontrol altında olsaydı bu gelişmeler olmazdı“ dedi. Geçmişte de kavgaların yaşandığını, Suriyelilerin ev ve işyerlerinin taşlandığını söyleyen Ergin, “Solfasol, Yıldıztepe, Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerinde de ciddi yerleşim var. Önemli ölçüde Yenidoğan, Dışkapı bölgelerinde de Afgan göçü var” diye konuştu.

ÇOK AZ SAYIDA AYRILAN VAR, BÜYÜK BİR HAREKET BEKLEMİYORUZ

Öte yandan Türkiye’nin en büyük mobilya merkezlerinden biri Siteler’deki işçilerin büyük kısmının Suriyelilerden oluştuğunu ve neredeyse tamamının kayıt dışı çalıştığını belirten Ergin, “Durumu zorlaşan Türk esnaf, dükkânlarını Suriyelilere devrediyor. Yani Suriyeliler sadece işçilik değil, dükkân da alıyor, ticaret de yapıyor” ifadelerini kullandı. Battalgazi’deki olayların ardından Suriyelilerin bölgeyi terk ettiği iddialarına da değinen Ergin, çok az sayıda Suriyelinin ayrıldığını belirterek “Henüz büyük çaplı bir hareket izlemiyoruz. Sadece olayın yaşandığı parka yakın yerlerde hareketlilik var. O da henüz bölgeyi kapsayan, geniş çaplı bir hareket değil” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Altındağ’da, Emirhan Yalçın’ın (18), Suriye uyruklu bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda çok sayıda kişi Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine saldırdı. Olaylarda önce 76 kişi, ardından da 28’i sabıkalı 72 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Altındağ olayında tutuklanan Suriye uyruklu Ahmed M. Abdo’nun ifadesi ortaya çıktı. Siteler’de çalıştığını söyleyen Ahmed Abdo, olay günü parkta Yahya Abdo ile otururken aydınlatma lambalarına vurdukları gerekçesiyle 3 kişinin üzerlerine geldiğini ve tartışma çıktığını söyledi. Ahmed Abdo “Yahya üzerinden bıçak çıkardı. Bıçağı Yahya’nın elinde gördüm” dedi.