15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "FETÖ'nün medya yapılanması davası"nda "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Hanım Büşra Erdal geçen Nisan ayında tahliye edilmişti.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında yargılanan yurtsever asker ve sivillere yönelik "kara propaganda" haberleriyle nam salan Erdal, Twitter hesabından açıklamalar yaptı.

Firar eden Fethullahçılara sitem eden Erdal “Zaten eleştirdiğin, muhalefet ettiğin konuların bizzat yanında durdukların tarafından yapıldığını fark etmek, bunu görmek gerçekten büyük hayal kırıklığı..” ifadelerini kullandı.

Hanım Büşra Erdal, şunları yazdı:

Ben şuyum, şunu yaptım’ diye kibirli, kendini bi şey sanan tavrım olmadı. Elimden geleni, iyi olduğunu düşündüğümü yaptım. İşimi pazarlamadım hiç. Eğitimli adli bi mahkum vardı, uzun yıllar hapiste kalmış ‘sen avukat, gazetecisin ama hiç bunları göze sokmuyorsun, kimleri gördük burda’ derdi. Bugün ise sadece bir kez ‘bi asalaktan kurtulduk’ yazan, gazeteciliğime laf edenler için şunu diyeceğim; ağzının içine baktığınız ağababaları yurtdışına çoktan çıkmışken 15 Temmuz gününe kadar tutuklu, gözaltında olan her meslekten insanın yanında ben vardım adliyelerde. Sesleri oldum.

Mehmet Baransu tutuklanırken adliyede yanında o kutsadığınız, size her gün akıl veren, gaz veren, düşmanlığı/kini büyüten, tek hedefleri egolarını tatmin etmek olan o büyük kibirli gazeteci abileriniz yoktu, onlar yurtdışındaydı/yurtdışındaymış. Orda ben vardım..

Sizin uzaktan tweetini attığınız kadınlarla, çocuklarla hapiste olan bendim. Küçük çocuklarından ayrı kadınları içeride teselli eden ben oldum. Tek ben hapis yattım da, demiyorum. Çok hapis yatan, benden daha çok zorluk çeken insanlar var. Onlar adına da gerçeği talep ediyorum.

Zaten eleştirdiğin, muhalefet ettiğin konuların bizzat yanında durdukların tarafından yapıldığını fark etmek, bunu görmek gerçekten büyük hayal kırıklığı..

fetö

fetö

'KULLANIŞLI APTALIM' DEMİŞTİ
Hanım Büşra Erdal Bakırköy Cezaevi’nde kaldığı sırada bir ‘pişmanlık’ mektubu yazmıştı.

Erdal, mektubunda, kaldığı koğuşta Fetullah Gülen'in yeğeni tarafından saldırıya uğradığını ve kendisini Nazlı Ilıcak'ın kurtardığını öne sürmüştü.

Mektupta Erdal, "Geçmişte Yıldıray Oğur’un kendisi ile ilgili kullandığı “kullanışlı aptal” lafıyla dalga geçmiştim. Gün gelecek, o lafın şahsım için hafif kaldığı şeklinde bir hissiyatta olacağımı asla tahmin etmezdim. Kullanılmanın, aptallığın en acı şeklini yaşamış, görmüş oldum" ifadelerini kullanmıştı.