Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, “örgüte finans sağlamak” iddiasıyla 46 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Balıkesir'in yanı sıra Adana, Ağrı, Batman, Bilecik, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Dersim ve Van'da dün sabah saatlerinde düzenlen ev baskınlarında 37 kişi gözaltına alındı. Siirt’in Kurtalan ilçesi Garzan Mahallesi’ndeki evine baskın düzenlenen Elif Esmer'in (32), 27 yıldır cezaevinde olan babası Selman Esmer'e (51) para gönderdiği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. 

Esmer, 1994 yıllında tutuklanan babasına para gönderdiği için “örgüte finans sağlamak” iddiasıyla suçlanıyor. Esmer’in amcası Davut Esmer, yeğenin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

‘ABİM SUÇSUZ YERE 27 YILDIR CEZAEVİNDE’
Amca Davut Esmer, abisinin 27 yıldır tutuklu olduğunu, sırasıyla İzmir, Yozgat,  Antep, Maraş, Siirt, Balıkesir ve şuan Afyon cezaevlerinde kaldığını belirterek, yeğeninin kendi babasına para göndermesinin suç sayılmasına tepki gösterdi. Amca Esmer, abisinin suçsuz bir yere 27 yıldır cezaevinde tutulduğunu belirterek, “Bu yetmiyormuş gibi ailelere ve kendilerine de zulüm ediliyor. Tutuklandığı günden yana çok sayıda cezaevine sürgün edildi. Her sürgün bir işkenceye dönüştü. Bu durum sadece abim için değil, ailesi için de bir işkence" ifadelerini kullandı.

‘YEĞENİMİN BABASINA PARA GÖNDERMESİNİN SUÇ SAYILMASI AKLA ZİYAN’
MA'da yer alan habere göre; abisine yönelik yaşanan onca baskı ve zulme bir yenisinin daha eklendiğini kaydeden Esmer, “Yeğenimin babasına para göndermesi suç sayıldı. Bunun suç sayılması akla ziyan bir durum. Kendi babasına para göndermesi kadar doğal bir durum yok” diye belirtti.