Akşam saatlerinde çıkan yangının ardından aileler Batman M Tipi Cezaevi'nin önünde toplanarak yakınlarından haber almaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önüne geldiği aktarıldı.

Yangın görüntülerinde birçok mahkumun ıslıklar ve sloganlar eşliğinde dışarıya sesini duyurmaya çalışması, "isyan" iddiasını gündeme getirdi. HDP'li vekil Ataş ise, sosyal medyada paylaştığı mesajında "Batman M Tipi Cezaevi'nde isyan var" ifadesini kullandı.

Ataş'ın yangın yerinden video paylaşarak attığı tweet şöyle:

Batman M. Tipi Cezaevinde isyan var.  Mahkumlar yangın çıkardı. Ailelerin cezaevi önünde endişeli bekleyişleri sırasında çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önünde konuşlanmış durumda.  Bunun tek sorumlusu mevcut iktidardır.

'YANGIN ADLİ KOĞUŞLARDA'
İHD Batman Şubesi, “Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan olaylar ile ilgili avukat girişine müsaade edilmemektedir. Cezaevi giriş sokağı da kapatılmıştır. Cezaevinde yangın halen devam etmektedir. Olayların niçin yaşandığı belli değildir. Ölü veya yaralı olup olmadığı net değildir” açıklamasında da bulundu.

HDP Batman İl Örgütü ise “Batman cezaevinde isyan haberleri ve çıkan yangından dolayı bilgi almaya çalışan avukatlar engellendi! Halk ve polisler arasında gerginlik devam ediyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra İHD Batman Şubesi bir bilgi notu daha paylaştı:

Başsavcı adli koğuşlarda özellikle uyuşturucu mahkumu olanların olduğu bölümde yangın çıktığını, ölü veya yaralı olmadığını bildirmiştir.