Umut Taştan

Geçtğimiz günlerde İstanbul İkitelli Mahallesi’nde Eren Yılmaz isimli yurttaş, çete üyesi kar maskeli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna isabet eden 6 kurşunla ağır yaralanan Yılmaz, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ve üç günde iki ameliyat geçirmişti.

Dünkü ameliyatının ardında vücuduna isabet eden bütün kurşunlar çıkarılan Yılmaz, bugün normal servise alındı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) ve Eren Yılmaz’ın ailesi yaşananlara ilişkin hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yılmaz’ın kardeşi dün gece saatlerinde polislerin hastane çalışanlarının kartlarını kullanarak Yılmaz’ın odasına girmeye çalıştığını belirtti.

POLİSİN YOĞUN BAKIMDAKİ İŞİ NEDİR?
Gece 3 sularında sivil kıyafetli polislerin Eren Yılmaz’ın kaldığı yoğun bakım ünitesine girmeye çalıştıklarını belirten kardeşi yaşanan duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Polisler ‘biz cinayet şubeden geliyoruz. Eren Yılmaz için gelmedik.’ dediler ama biz polislerin Vatan Emniyetteki siyasi şube polisi olduğunu düşünüyoruz. Ve polisler ellerinde hastane personeline ait olan,kapıları açmaya yarayan manyetik kartları kullanıyorlar. Bu durum ailesini ve yakınlarını gerçekten tedirgin ediyor.

Polislerin amacını anlamış değiliz. Yoğun bakım odasına ailesini bile almazken polislerin girmeye çalışmasının amacı ne bilmiyoruz. Polisin yoğun bakımdaki işi nedir? Hasta hala daha uyanmamış, servis odasına alınmamış. İfade alınacak durumda değilken içeri girmeye çalışmalarının sebebi ne?

Ayrıca bu duruma göz yuman, polislerin eline, sağlık personeline ait olan kartları veren kim? Nasıl temin ettiler bu kartları? Hastane yönetimi ve polislerin hukuksuz ve sağlıksız uygulaması biz yakınlarını gerçekten tedirgin ediyor.

'EREN YILMAZ, ÇETELERE GEÇİT VERMEYEN BİR DEVRİMCİ'
TAYAD’lı ailelerde yaptıkları açıklamada 6 kurşunla vurulan Eren Yılmaz’ın İkitelli Mahallesi’nde uyuşturucuya, yozlaşmaya, çetelere karşı mücadele eden ve onlara asla geçit vermeyen bir devrimci olduğunu belirtti.

“Evlatlarımızı çetelerin, mafyanın, faşist devletin katletmesi için büyütmedik” ifadelerini yer veren TAYAD’lı ailelerin açıklaması şu şekilde:

11 Ocak Pazartesi saat 19.30 civarlarında yaşadığı İkitelli mahallesinde sokak ortasında çetelerce vurulan Eren Yılmaz bu halkın evladıdır. Eren Yılmaz, İkitelli mahallesinde uyuşturucuya, yozlaşmaya, çetelere karşı mücadele eden ve onlara asla geçit vermeyen bir devrimcidir.

Devrimcileri sokak ortasında çeteler kurşunluyor çünkü o çeteler zaten devletin ve polisin beslemesidir. Devrimci mahallelerde çetelerin önünü açan, örgütleyen faşist AKP iktidarı, halkımızı ve gençlerimizi yozlaştırarak, bağımlı hale getirerek sorgulamayan, biat eden, devrimcilik yapmayan insanlar haline getirmek istiyor. İşte Eren’de tam bu yüzden yozlaşmaya karşı mücadele ediyor ve mahallesini bu pisliklere karşı savunuyordu. Ondandır ki çeteler, Eren’i hedef aldı.

Eren’e 6 kurşun isabet etti, hepsi vücudundan çıkarıldı, hayati riski hala devam ediyor ama Eren yaşayacak, yaşatacağız. Halk çocuklarına yozlaşmaya karşı mücadele etmeyi ve direnmeyi Hasan Feritler, Kemal Delenler, Birol Karasular, Recep Hasarlar öğretti. Eren yoğun bakımda, 2 ameliyat geçirdi ve tekrar ameliyat olmak zorunda. Onu asla yalnız bırakmayacağız!

Buradan Eren’e kurşun sıkan çetelere sesleniyoruz; Eren’e sıkılan kurşunlardan devlet sorumludur. Faşist mafya devleti izin vermeden çeteler nefes almaz. Evlatlarımıza komplolar kurdunuz, işbirlikçiler yaratıp yalanlarla tutukladınız. Halkı ve vatanı için devrimcilik yapan evlatlarımıza diz çöktüremediniz. Şimdi sümüklü mafya, çete artıkları ile mi ezmeye çalışıyorsunuz? Nafile…Evlatlarımızdan gurur duyuyoruz. Yaptıkları faaliyetlerden onurlanıyoruz. Eren bizim evladımız, biz daima Eren’leyiz! Evlatlarımızı çetelerin, mafyanın, faşist devletin katletmesi için büyütmedik. Onların katletmesine, mahallerimizi kirletmelerine izin vermeyeceğiz!