Hilafet çağrısını sık sık yineleyen ve daha önce de Sezen Aksu’yu hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı, kadınlar hakkında yaptığı açıklamasında “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?” ifadelerini kullanmıştı. Şeriatçı imamın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken bazı AKP’li isimler de destek olmuştu.

CEMİL KILIÇ’TAN KONAKÇI’YA: BAK ÖRNEK AL
Toplumsal yazarı ilahityatçı Cemil Kılıç kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Halil Konakçı’ya “Halil Konakçı, bak da örnek al… İşte bir sevgi vaizi. Helal olsun.” ifadelerini kullandı. Cemil Kılıç’ın paylaşımı çok sayıda beğeni alırken İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi’nde görev yapan İbrahim Taşdemir’in turistlerle konuştuğu görüntüler yeniden sosyal medyada gündem oldu.

TURİSTLERE 15 DİLDE KUR’AN-I KERİM DAĞITIYOR
İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi’nde imamlık yapan şehit babası İbrahim Taşdemir, ibadethaneyi ziyaret eden yabancı turistlere 15 dildeki Kur’an-ı Kerim kitapçıklarını hediye ederek, İslam’ı anlatıyor.