Ankara’da Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi’ne, Ege Mahallesi Şah-ı Merdan Cemevi’ne, Gökçebel Köy Derneği’ne ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda bir kişi bıçakla yaralandı.

Saldırıya uğrayan Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ana Fatma Cemevi Ankara Şubesi önünde toplanan yurttaşlar burada bekleyişlerini sürdürüyor.

'SALDIRILAR EŞ ZAMANLI, BU DA PLANLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'
Dernek Başkanı Mustafa Karabudak, cemevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Pirha'nın aktardığına göre Karabudak açıklamasında, siyasal iktidarın Alevileri hedef gösterdiğini belirterek “Bugün Muharrem ayının birinci günü ve Ankara’da Alevilerin cemevlerine ve derneklerine çeşitli saldırılar olduğunu öğrendik. Bu saldırılar eş zamanlı. Bu da gösteriyor ki hepsi planlı bir şekilde yapıldı” dedi.

Karabudak şöyle devam etti:

Bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri ötekileştirmesi, inançlarını yok sayması ve onlar üzerinden siyaset yapmasıyla doğrudan alakalıdır. Bu saldırılarda siyasal iktidarın sorumluluğu vardır. Yapanların eşgalleri bellidir. Kamera kayıtları elimizdedir. Şikayetçi de olduk. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar da peşini bırakmayacağız. Siyasal iktidar bunu yapanları bulmalıdır. Buraya gelen, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yarın tüm Alevi kurumları olarak bir toplantı yapacağız ve sonrasında açıklamamız olacak.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ZİYARET
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe ve HDP İnanç Komisyonu üyesi Turgut Öker ile milletvekilleri Murat Çepni ve Tülay Hatimoğlulları ve HDP Ankara il örgütü cemevine ziyarette bulundu.

Saldırıların provakasyon olduğunu dile getiren vekiller, bu tür baskı ve saldırılara karşı her zaman Alevi yurttaşların yanında olduklarını vurguladılar.