(Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Kongresi bugün gerçekleşti. Kongrede konuşan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "MHP’den milletvekili seçildim. Allah afetsin de Recep Tayyip Erdoğan’a oy istedim. Seçilsin diye de çok uğraştık o dönem. Ama iki buçuk yıl boyunca gördük ki olmuyor. Sabredemiyoruz, susamıyoruz. Dilimizin döndüğünce tepki gösterdim. Gün oldu toplum yararına projeden 1200 kişinin AK Parti binalarında işe alınmasına tepki gösterdim. Gün oldu berberin, esnafın, balıkçının derdi ile dertlenerek tepki gösterdim. Gün oldu Ayasofya’da Mustafa Kemal Atatürk’e beddua ettiklerinde 'esas size lanet olsun' dedim. Gün oldu fındık üreticisinin hakkını, hukukunu savumdum. Tarım Bakanına ‘Sen çiftçinin bakanı mısın, tekelci sermayenin bakanı mısın?' diyerek tepki gösterdim. Nihayetinde de Cumhur İttifakına zarar veriyorum diye MHP’den atıldım. Allah atandan razı olsun. İyi ki attılar” dedi.
Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile MHP’den ihraç edildikten sonra DP’ye katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da katıldı. Kendisinin Türk milliyetçisi olduğunu vurgulayan Enginyurt şunları söyledi:

Ben vatanseverim. Ben mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olmaktan şeref duyuyorum. Ama ben Allah resulünün 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözüne de iman ettim. Ben 'komşusu açken karnı tok yatan bizden değildir' sözüne iman ettim. Ben 'birimizin derdi hepimizin derdidir' diyen Allah resulünün sözüne biat ettim. Ve onun için yılmadan, korkmadan, mücadeleye devam ediyoruz. Sayın Gültekin Uysal ile bir yıldır uyku uyumadan gece gündüz bazen sokaktayız, bazen miting alanındayız. Bazen salonlardayız, tehdit alıyoruz. Baskılara maruz kalıyoruz. Ülkenin en başındaki, en tepesindeki adam diyor ki ‘Sokaklara çıkmayın, çıkarsanız bedel ödetirim size’ diyor. Biz de Gültekin Uysal ile haykırıyoruz; sokaklardayız, yüreğiniz yetiyorsa gelin bedel ödetin bize. Sizden korkan sizin gibi olsun, sizden korkan namert olsun, namertoğlu namert olsun.

'ÜLKEDE AÇLIK BAŞINI ALMIŞ GİDİYOR'
Bir ülkenin cumhurbaşkanının tehdit etmeyeceğini, milleti bölüp parçalamayacağını belirten Enginyurt, "Ülkenin cumhurbaşkanı zillet demez, ülkenin cumhurbaşkanı illet demez. Ülkenin cumhurbaşkanı kendinden olmayana PKK’lı, FETÖ’cü demez. Derse o zaman derler ki bunları görmek istiyorsan aynaya bak, kendinin ne olduğunu göreceksin" dedi. Enginyurt konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sayın Cumhurbaşkanı hafız törenine gidiyor, Bay Kemal; illet, zillet, PKK’lı, FETÖ’cü... Sayın Cumhurbaşkanı sağlık temel atma törenine gidiyor, Bay Kemal illet, zillet... Dünyanın neresinde iktidarın muhalefeti eleştirdiği görülmüştür. Türkiye’de değil mi? 20 yıldır ülkeyi bunlar yönetiyor. 20 yıldır yönettikleri ülkede daha dün Eskişehir’de 28 yaşındaki bir genç delikanlı borçları nedeniyle intihar eti. Yönettikleri ülke bu. Daha 4 gün önce 20 yaşında Enes Kara, psikolojim bozuldu diye intihar etti. Yönettikleri ülke bu... Yönettikleri ülkede açlık, yokluk, sefalet almış başını gidiyor. Yönettikleri ülkede daha dün Eskişehir’de 17 bin vatandaşın doğalgazı kesildi. Ama ülkenin başındaki diyor ki; 'memlekette aç yok. Aç varsa muhalefet doyursun' diyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkede 84 milyonun en az 60 milyonu açlık sınırında. Muhalefet doyursun diyorsun ya biz doyururuz, doyuracağız da. Yeter ki sen git! Bu memleket senden kurtulsun, aç da doyacak, yoksul da doyacak.