Cemal Canpolat'ın CHP İstanbul İl Başkanlığı için aday olacağı iddia ediliyordu ancak Canpolat aday olmadı.

CHP'nin mevcut İl Başkanı ve tekrar başkan adayı olan Canan Kaftancıoğlu'na rakip olacağı iddia edilen Canpolat, neden aday olmadığına dair açıklamada bulundu.

Canpolat'ın açıklaması şu şekilde:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN EN ÖNEMLİ ORGANLARI KONGRELER VE KURULTAYLARIDIR


CHP Sadece siyasi bir parti değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosudur. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti hükmünün, Cumhuriyet ve değerlerinin içeride ve dışarıdaki güç odaklarınca hedefe oturtulduğu bir dönemde kongreler daha da bir anlam kazanmaktadır. CHP Kongreleri çare aranan, çarelerin üretildiği, devrimci duruşun vücut bulduğu, bağımsızlık mücadelelerinin fitilinin ateşlendiği ben değil biz denilen iradenin adıdır.


Tıpkı 100 Yıl önce 4 Eylül 1919 Sivas kongresiyle Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için çareler arayacak olan temsilcilerin bir araya gelmesiyle, Emperyalizme baş kaldıran iradenin ortaya koyduğu kararlılık gibi. İşte bizler o iradenin mirasçısıyız. 
İstanbul’umuzda Otuz dokuz ilçede seçimler tamamlanmış, ilçe başkanları ve il delegeleri seçilmiştir. Partimize ve ülkemize hayırlı olsun.


Partimizin, en çok üyesinin, milletvekilinin, belediye başkanlarının ve Büyükşehir belediyesinin bulunduğu, İstanbul örgütünün il başkanlığı seçimi tüm kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. 
Bu süreçte delege olan, parti emekçisi arkadaşlarım ve ilçe başkanlarımın, şahsıma duydukları güven ve umut için ayrıca çok teşekkür ederim.


İlçe başkanlarımız ve çok sayıdaki delegemiz imzaları ile beni ziyaret ettiklerinde; İstanbul İl başkanı adayı olmam için teveccühte bulundular.


Ancak; Sayın Genel Başkanımız yeni veya yeniden seçilmiş 39 İlçe başkanıyla İstanbul’da bir araya geldiği tanışma toplantısında, farklı zamanlarda MYK üyeleri, il milletvekilleri ve il büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmelerde, yeni süreçte de mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile devam etmek istediğini, bir uyum ve birliktelikle bu sürece katkıda bulunulması gerektiğini ilçe başkanlarımıza ve diğer yetkili organlara işaret etmiştir.


Genel Başkanımızın kararlı bu tutumu karşısında bize düşen, yakın zamanda iktidara gelecek olan partimizi, kamuoyunda parti içi kısır tartışmalarla tartıştırtmadan bu sürece katkı sunmaktır. 


Mensubu olduğum CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN değerli üyelerinin, Demokrasi ve Özgürlüğün yeniden tesis edilerek, Cumhuriyet değerlerinin Demokrasi ile taçlandırılması yürüyüşümüze verdikleri omuz, dün olduğu gibi bugün de, yarın da şerefle taşıyacağım bir nişandır.

Bu nedenle; adaylığım söz konusu olmadığı gibi, basın ve sosyal medyada Genel Başkanımızdan gelen bir telefon görüşmesi sonucu adaylıktan çekildiğim bilgisi de doğru değildir. Oluşturulmaya çalışılan bu algı gerçeği yansıtmamaktadır.