İstanbul seçimlerinin yıl dönümünün "Demokrasi Şöleni" buluşmasıyla kutlandığı bugün, seçimin sonuçlarının Türkiye'ye yansımaları konusunda çeşitli değerlendirmeler yapıldı.

İstanbul Seçimleri'nin Türkiye'nin geleceğini nasıl etkilediğini yorumlayan eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, seçim sonucunu kastederek "AKP'nin kimyası bozuldu, hala kendilerine gelemediler" dedi.

Toker, katıldığı televizyon programında Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasını ve seçimin yansımalarını değerlendirdi.

Toker, seçimim sonucunun öncelikle "AKP'nin yenilmezlik algısını ortadan kaldırdığını" belirterek şunları söyledi:

Seçim sonucu öncelikle AKP'nin yenilmezlik algısını ortadan kaldırdı. Kimyalarını bozdu o kesin. Seçimden 1 sene sonrasına kadar, hala bugün bile kendilerine gelemediler. İmamoğlu'na nereden, nasıl vurabiliriz, yetkilerini nasıl budayabiliriz... Hatırlayın, geçen sene bu vakitler bağışlara el koydular, yasakladılar, pekçok yetkisini elinden aldılar, yıllardır belediyelerde olan bazı tesislere rant getirecek zannıyla el koydular... Birinci açıdan bu çok önemli; AKP'nin yenilmezlik algısı ortadan kalktı.

İkincisi, çok güzel bir noktayı vurguladı bu seçimler.Sandığa sahip çıkmanın önemini...