Celal Şengör, öğrencisinin eteğini kaldırdığını anlattığı olay nedeniyle 'cinsel tacizle' suçlanmasına cevap verdi. Şengör, bu durumu 'cinsel taciz olarak kabul etmediğini' ifade etti.

Öğrencisine kızdığı için 'eteğini kaldırıp tokat attığını' anlattığı video ile günlerdir tepkilerin hedefi olan ve hakkında idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Celal Şengör, bu durumun cinsel taciz olduğunu düşünmediğini belirterek 'Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum' diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir kadın öğrencisiyle ilgili anlattıkları nedeniyle sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Şengör olayla ilgili açıklamada bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre Kanal D'de program yapan Hakan Ural, Prof. Dr. Şengör’ün yaptığı açıklamayı programında paylaştı. Şengör’ün ifadelerine yer veren Ural açıklamayı şöyle aktardı:

“Celal Hoca diyor ki; ‘ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum’ diyor”.