Bütçesi yedi bakanlığı sollayan Diyanet İşleri’nin başkanı Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımızın zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza anlatılması oldukça önem arz etmektedir” diyerek, vatandaşlardan zekat istedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm müftü ve müftü yardımcılarıyla çevrim içi toplantı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Ramazan’da yürütülen din hizmetleri ve yardım faaliyetleri değerlendirildi. Erbaş, 2021 yılı ramazan programı kapsamında yurt içinde 81 il ve tüm ilçelerde, yurt dışında da 75 ülke 208 bölgede “ramazanın manevini iklimini” yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşlardan zekat istemeyi ihmal etmeyen Erbaş, şunları söyledi:

Bu anlamda en büyük imkanlarımızdan ve ibadetlerimizden birisi zekat ibadetidir. Malumunuz olduğu üzere zekat, müslümanların hem bireysel hem de toplumsal hayatına doğrudan temas eden en temel ibadettir. Zekat, varlıklı müslümanları ihtiyaç sahibi müslümanlara ulaştıran mühim bir köprüdür. Diğer taraftan zekat, toplumda dini ve ahlaki değerleri yücelten, sosyal yapıyı güçlendiren, ekonomik hayata canlılık getiren sosyal bir ibadettir. Kuran-ı Kerim’de namaz ve zekat peş peşe, birbirinden ayrılmaz iki ibadet olarak emredilmektedir. Türkiye Diyanet Vakfımızın halihazırda zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza sizler vasıtasıyla anlatılması oldukça önem arz etmektedir. Zira ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuştur. Bu sebeple ülkemizin zekat potansiyelinin yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek, bu güzide kurumun mensupları için vazgeçilmez bir sorumluluktur. Bu çerçevede, her bir hocamızın konuya hassasiyet göstermesi elzemdir.