Yargıtay’ın beraat kararlarını bozduğu, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yeniden yargılanması başlandı.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul Adliyesi’nde görülen duruşmaya aralarında Cem Yakışkan'ın da bulunduğu tutuksuz bazı sanıklar katıldı. Ayrıca CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Turan Aydoğan da duruşmayı takip etti.

"BİZE MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ DİYEBİLİRSİNİZ"
Sanık Cem Yakışkan, Çarşı grubunun 40 yıllık bir taraftar grubu olduğunu belirterek "Bize bu suçlamaları yönelten hakim ve savcılar neredeler? Biz şu an buradayız. Her zaman haksızlığın karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Van'daki depremden sonra yardım ettiğimiz için Cumhurbaşkanı bize empati ödülü verdi. Defalarca Kızılay'a kan bağışında bulunduk. Gezi Parkı'na katıldık ama bize örgüt suçlaması yöneltilecekse 'Mustafa Kemal'in askerleri' diyebilirsiniz" diyerek mahkemenin kararında direnmesini istedi.

BERAAT KARARI BOZULMUŞTU
29 Aralık 2015 tarihinde 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 35 kişi için "Darbeye teşebbüs", "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Polise direnmek", "Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" suçlarından beraat kararı verdi.

Ancak Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 18 Mart 2021 tarihinde yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle bozdu.

Bozma kararında, sanıkların eylemlere katılıp katılmadıklarına yönelik Adli Tıp, TRT ya da TÜBİTAK'tan rapor alınmaması, Cumhurbaşkanlığı'nın davadan haberdar edilmemesi gerekçe gösterildi.