Gazeteci Cüneyt Özdemir’in kişisel YouTube kanalındaki programa Rasim Ozan Kütahyalı ve Aykut Erdoğdu konuk oldu. Programın konusu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasıydı. Konu ekonomik durumdan açıldı.

"Sen 230 euro ile çarpıya pazara git bakalım..."
Cüneyt Özdemir, asgari ücretin 230 euro olduğunu vurgulayarak “Sen 230 euro ile çarşıya pazara git bakalım ne oluyor” ifadelerini kullandı. Kütahyalı ise Japonya ve Kore’nin para birimini düşük tuttuğu örneğini verdi. Özdemir, “Düşük tuttu da böyle mi düşük tuttu” diyerek olayı anlatmak isterken Kütahyalı araya girdi ve “Sen değerli bir gazetecisin ama ekonomiden çok iyi anlamıyorsun” dedi. Özdemir bu sözler üzerine, “Sen de futboldan anlıyorsun ama ekonomiden pek çakmıyorsun” diye konuştu.

"Siyasi yatırımların çok iyi Rasimciğim"
Ekonomi üzerine tartışma devam ederken, Aykut Erdoğdu “İktisatçı mısınız bilmiyorum ama…” diyerek bir konuya açıklık getirmek istedi. Bunun üzerine Cüneyt Özdemir gülerek “Ya yok ne iktisatçısı” deyince Kütahyalı, “Ben çok iyi bir yatırımcıyımdır Cüneyt” ifadelerini kullandı. Özdemir ise “Özellikle siyasi yatırımların çok iyi Rasimciğim” demesi üzerine ikili arasında ‘basın’ tartışması başladı.

"Bağımsız gazetecilerin olduğuna alışacaksın, 18 yıldır hiç alışmadın"
Özdemir’in bu sözleri üzerine Kütahyalı, “Popülizm yapan sensin Cüneyt. Sen de iktidar medyasının bir mensubusun yani. Burada muhalefeti oynuyorsun sonra iktidar medyası CNN Türk’te çalışıyorsun” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Özdemir, “Buna bağımsız gazetecilik deniliyor. Bunları öğreneceksin. Nasıl ABD Başkanı’nın sesi kesiliyor, bağımsız gazetecilerin olduğuna da alışacaksın. 18 yıldır hiç alışmadın” diye konuştu.

"Dayak yedikten sonra bizim neler yaşadığımızı anladın"
Kütahyalı’nın, “CNN Türk iktidar medyası değil mi? Hem kel hem fodul” sözleri üzerine Özdemir, “Ah canım ya. Siz hep buna alıştınız; ya bizden ya düşman. Sen de onun başındaydın. Dayak yiyene kadar başıydın. Ne zaman ki dayak yedin, o kuyuya düştün, bizim neler yaşadığımızı anladın” dedi.