Toplumsal Haber Merkezi

Koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu, artık sonuna 'istifa' ibaresi eklenerek adından söz ettiriyor. Çeşitli çevrelerden Bilim Kurulu üyelerine istifa çağrısı yapılıyor.

İlk çağrı, bugün Bilim ve Aydınlanma Akademisi'nden geldi. "Geçen zaman içinde Bilim Kurulu hızla iktidarın etkili bir yönetişim aygıtı halini almaya ve iktidara salgın konusundaki hatalarını aklama olanağı sunmaya başlamıştır" denilen açıklamada, "Geldiğimiz aşamada iktidar açısından sermayenin çıkarları öylesine öne çıkmıştır ki kurulun bugünkü yapısı ve işleyişinden bilimsel ve toplumcu çözümler çıkması olanaksızlaşmıştır. Bilim Kurulu’ndaki bilim insanlarını bu koşullarda hemen istifaya çağırıyoruz. Bugün istifa ederek bilimi ciddiye almayanlara anlamlı bir uyarı yapmış olursunuz" ifadesi kullanıldı.

İLGİLİ - Bilim Kurulu üyelerine çağrı: İktidarı aklama kurulundan istifa edin

Bu açık çağrının ardından Twitter'da #BilimKuruluİstifa etiketi gündemde en üst sıraya kadar yükseldi.

Bilim Kurulu üyelerine bir istifa çağrısı da gazeteci - yazar Can Dündar'dan geldi. Dündar, Twitter hesabından kurul üyelerinin fotoğraflarını #BilimKuruluİstifa etiketini de kullanarak paylaştı ve "Corona savaşının ön safındasınız. Milyonların sağlığı size emanet. Yaklaşan faciayı en iyi siz görüyor, yapılması gerekeni biliyorsunuz, ama belli ki hükümete, Diyanet’e, sermayeye söz geçiremiyorsunuz" dedi.

Can Dündar, Bilim Kurulu üyelerini "O halde bırakın. Hataları aklamayın. Suça ortak olmayın. #BilimKuruluİstifa" sözleriyle istifaya çağırdı.