İzmir’de camiden Çav Bella çalınmasına ilişkin görüntüleri sosyal medyada paylaştı diye 4 ay önce tutuklanan ve ardından tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 17 Eylül saat 10.00’da hakim karşısına çıkacak.

Mahkeme öncesi açıklama yapan CHP'li Özdemir, konunun esas mağduru olduğunu belirttiği açıklamasında siyasi kimliği üzerinden bir algı operasyonu gerçekleştirildiğini ve hukuksuzca alıkoyulduğunu belirtti. Özdemir açıklamada ‘mücadelemi sonuna dek sürdüreceğim’’ dedi.

KINAMADAN PAYLAŞMAK SUÇA KASITMIŞ!
Banu Özdemir’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bildiğiniz üzere, Mayıs ayında vahim ve kabul edilmesi manen imkansız olan ve kimliği belirsiz kişilerce İzmir’in farklı ilçelerinde camilerden şarkı çalındığında, konuya dikkat çekmek için yetkilileri göreve davet ederek paylaşım yapmış, bunun üzerine siyasi kimliğim üzerinden yaratılan bir algı operasyonu sonucunda hiç bir suçum yok iken haksızca ve hukuksuzca özgürlüğümden alıkonularak, bayrami ailemden ve sevdiklerimden ayrı cezaevinde geçirmiştim. Aradan 4 ay geçmesine rağmen asıl failler halen bulunamadı. Ancak tutuksuz yargılandığım davada, tüm yerel/ulusal haber kanallarında ve sosyal medyada binlerce kişi tarafından yapılan paylaşımları, kınamadan paylaşmış olmamın suça kastimi gösterdiğini söyleyen iddianame sebebiyle 17 Eylül sabah 10:00’da hakim karşısına çıkacağım.

'MÜCADELEMİ SONUNA DEK SÜRDÜRECEĞİM'

Konunun esas mağduru olarak devam eden yargı süreci sebebiyle sabır ve sükunet içinde sessizliğimi korumaya gayret ettim ve etmekteyim. Hak, Hukuk ve adalet mücadelemi de sonuna dek sürdüreceğimi ve bu yolda dostlarıma, halkıma ve adalete dair inancımı kaybetmeyeceğimi bir kez daha söylemekten onur duyarım.

1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ise iddianameye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, savcılığın Özdemir’e atılı suçu işlediği yönünde somut bir delili olmadığını, müvekkilinin siyasi kimliğine atıf yaparak, olayın siyasallaştırdığını belirtti. Karadağ’ın açıklaması şu şekilde:

Banu Özdemir hakkında ışık hızında düzenlenen bu iddianame; muhalifseniz her an haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanıp cezaevine atılabileceğiniz anlamına gelmekte, topluma bir mesaj verilmekte, korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır. Banu Özdemir hiçbir suç işlememiştir. İddianamede de itiraf edildiği gibi tek suçu Cumhuriyet Halk Partili olmaktır. Türk yargısı yıllardır bir pandemi altındadır. Hukuksuzluk virüsü yargının her kademesine yayılmış artık pik noktasına ulaşmıştır. Yargı organları adaleti sağlama işlevini yitirmiş, iktidarın sopasına dönüşmüştür. Kontrollü normalleşme günleri yakındır. Türkiye tekrar demokratik ve laik bir hukuk devleti haline gelecek, en büyük pay sahibi de bağımsız avukatlar olacaktır.