Yazar Sabahattin Önkibar, organize suç örgütü liderleri Alaattin Çakıcı ile Sedat Peker’i barıştıran ‘hatırlı dost’u açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Ceza İnfaz Yasası’ndan yararlanan isimlerden birisi de Alaattin Çakıcı olmuş ve 16 Nisan’da Ankara Sincan Cezaevi’nden tahliye edilmişti. Çakıcı’nın tahliyesi sonrası gözler, aralarında kavga olduğu belirtilen ve 8 ay önce Türkiye’den ayrılan Sedat Peker’e çevrilirken, Peker’den dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Peker, Çakıcı’yla ilgili “Dostluğu da düşmanlığı da namuslu yapar. Ben onun böyle bir şey söylediğini zannetmiyorum. Gelmek isteyenler buyursun önden gelsinler” ifadelerini kullanmış ve evinin adresinin herkes tarafından da bilindiğini söylemişti.

SAYGI ÖZTÜRK MAFYANIN NABZINI TUTMUŞTU
Bundan sonrası için ne olacağı merak edilirken, ikiliyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Sözcü'den Saygı Öztürk “Çakıcı ve Peker cephesinde sürpriz gelişme” başlıklı yazısında Çakıcı ve Peker’in görüştüğünü yazdı. Öztürk yazısında, “‘Hatırlı dost’un devreye girmesiyle Çakıcı ile Peker telefonla uzun uzun konuşup söylentilere ve geçmişte yaşananlara açıklık getirdiler. Uzun süredir aralarında bir diyalog olmadığı için özellikle bu kişilerin etrafındakilerin sağda-solda konuşmaları, büyük bir çatışmanın çıkacağı şeklinde yorumlanıyordu. Ama, ‘hatırlı dost’un devreye girmesi, tarafları bire bir konuşmasından sonra aralarında “Abi-kardeş” ilişkisinin başladığını öğreniyorum. İşte son durum böyle. Kesin olan şu ki: Çakıcı ile Peker arasında o konuşmadan sonra bir sorun kalmadı” dedi.

ARAYA GİREN HATIRLI DOST KİM?
Gazeteci Sabahattin Önkibar yayınladığı bir video ile Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’i barıştıran ismi açıkladı. Önkibar 25 yıldan uzun süredir Çakıcı ve Peker’in arkadaşı olan Atilla Yıldırım’ın devreye girerek iddia edilen husumeti bitirdiğini söyledi.