İstanbul Kağıthane’de uzun namlulu silahlarla iş yerine ateş açan saldırganlar, polisin dur ihtarına da uymayarak kaçtı.

Kağıthane’ye bağlı Çağlayan Mahallesinde gece 03.30 sıralarında 5 katlı binada bulunan, bekar ve öğrencilere kiralanan bir aparta kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İddiaya göre, 35 ADN 531 plakalı otomobille sokağa gelen kişi yada kişiler, uzun namlulu silahlarla apart dairelerin bulunduğu binaya ateş açtı. Binanın bazı camları isabet alırken saldırganlar olay yerine geldikleri otomobille kaçtı.

SALDIRGANLAR KAZA YAPTI
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis tarafından basına servis edilen bilgiye göre, bölgede yapılan çalışmada saldırıyı gerçekleştirenlerin içinde bulunduğu otomobil polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçtığı belirtildi. Yaşanan kovalamacanın ardından, 34 ADN 531 plakalı otomobil Merkez Mahallesi Kemerburgaz Caddesi'nden Osman Paşa Caddesi'ne dönmek isterken orta refüje çıktığı ve araçtan inen saldırganları olay yerinden yaya olarak kaçtığı bildirildi.

Saldırıya uğrayan iş yerinin sahibi isyan etti. Son zamanlarda bu tarz saldırıların arttığını belirten iş yeri sahibi “Karakolun 2 sokak aşağısında saldırıya uğruyoruz. Gelin ağabey sıkıntı yok. Adam keleşle giriyorsa siz muhabirsiniz sizde girin. Bu sadece bize değil, Su dükkanını taradılar, öbür dükkanı taradılar, burada dün iki tane daha dükkan taradılar. 7/24 burayı tarıyorlar, burada insanlar yaşıyor" dedi.

3 GÜNDE 2 SALDIRI
Geçtiğimiz Çarşamba günü de Çağlayan Vatan Caddesi üzerinde bulunan Oral Çarşısının 1’inci katındaki bir kıraathane ve internet kafeye sabaha karşı silahla ateş açılmıştı. İş yerlerinin camları delik deşik olurken polis ekipleri dışarıda 10 adet boş kovan bulunmuştu.

Kıraathanenin sahibi de son dönemlerde Çağlayan’da artan bu saldırılara dikkat çekerek “ her gün taramalar oluyor. İçinde insanların olduğu pansiyon, restoran ve kahvehaneleri tarıyorlar ama hiç kimse bakmıyor buralara. Sahip çıkılmayınca herkes gelip bu işleri yapar. Son bir ayda en az 6 işyerine silahlı saldırı oldu. Bu kişiler elbet buralarda ama bir yakalama yok, bu böyle nasıl olacak, tüm esnafların kapılarına hakaret içeren yazılar bırakılmış, karakola şikayette bulunduk ama bir netice çıkmadı. Kamera görüntüleri de var ama hiç kimse yakalanmadı. Her gün bir yere silahlı saldırı yapılıyor. Burası bir dağ başı mıdır?” ifadeleriyle tepki göstermişti.