ABD vatandaşı olduktan sonra adını David Keynes olarak değiştiren Alpaslan Demir’in 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim olduğu ortaya çıkmıştı. Keynes'in yakalandıktan sonra 6 gün boyunca verdiği ifadelerin ayrıntılarına ulaşıldı.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Alpaslan Demir hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre Alpaslan Demir’in ifadesinde verdiği ilk isim Faruk Bayındır.

Demir ifadesine şöyle başladı:

Adım Alparslan Demir, Eyüp Lisesi mezunuyum, İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldum. ByLock denilen programı Atalay Candelen isimli arkadaşım yazdı. Kendisi Porlant State Üniversitesi Bilgisayar Bölümünden mezun, bilgisayar mühendisidir ve Faruk Bayındır'ın ortağıdır.

GAZETECİ CİNAYETİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ
Faruk Bayındır’ın adı Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesi davasında da gündeme gelmişti.

Gazeteci Haydar Meriç'in, Fetullahçı çete elebaşısı Fethullah Gülen aleyhinde kitap yazacağını söylemesinden sonra kaçırılarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Er-Ah Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Bayındır, ağabeyi Faruk Bayındır'ın cinayetle bağlantısı olduğunu savunmuştu.

FARUK BAYINDIR’LA NASIL TANIŞTI
Alpaslan Demir, Fethullahçı çetenin kritik isimlerinden biri olan Faruk Bayındır'la olan ilişkisini ve görüşmelerini anlattı.

Demir, ByLock kurucularından “Tilki” lakaplı arkadaşı Atalay Candelen’in kendisini Faruk Bayındır'la tanıştırmasını şöyle açıkladı:

Türkiye’ye geldiğimde Atalay CANDELEN ile buluştuğumuz oluyordu. 2010 yılında yine Türkiye de bulunduğum bir gün Atalay CANDELEN yukarıda beyan ettiğim 05xx xxx xx xx nolu GSM hattımı FaceTime'dan aradı ve buluşmak için davet etti. Ramazan dönemi olduğunu hatırlıyorum. Bakırköy sahilde bir kafede buluştuk. Burada Atalay CANDELEN’e bir telefon geldi. Yeşilköy de ünlü bir ağaçlar arasındaki mekana gideceğimizi söyledi.

Burada Faruk BAYINDIR isimli kişi ile buluştuk. Bu kişiyi ilk defa burada gördüm. Atalay CANDELEN Faruk BAYINDIR ile iş konusunda konuştu. Bu arada benim Amerika da yaşadığımı öğrenince Amerika New Jersey de bulunan bir havalimanında hangar kiralamak istediğini, bunun için 60 milyon dolar verebileceğini anlattı. İsmini hatırlamadığım havalimanı zengin kişilerin kullanmasından kaynaklı diğer havalimanları gibi pasaport ve para durumları sıkı denetlenen liman olmadığını yani illegal işler çeviren kişiler tarafından tercih edilen bir liman olduğunu biliyordum. Ayrılırken bu kişinin Audi Q7 marka model bir aracı olduğunu görünce Atalay CANDELEN’e bu adamın kim olduğunu sordum. Atalay bana orta okul döneminden yapı içerisinde abileri olduğunu söylemişti. Amerika’ya döndüğümde New Jersey de bulunan havalimanında hangar kiralarını araştırdığımda 300-350 milyon dolar civarında olduğunu öğrendim ve Atalay CANDELEN e söyledim. Yine bir seferinde Amerika’da bulunan bir arkadaşımın uçuş eğitimi almak istediği için Atalay CANDELEN den rica ederek Faruk BAYINDIR’ın uçuş okuluna kaydı hususunda Faruk BAYINDIR ile görüşmüştük. Ancak bu görüşmede Faruk BAYINDIR beni hatırlamamıştı.

'MİAMİ’DE EŞİNİN ÜZERİNE EV ALDI'
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Faruk Bayındır’ın örgüt tarafından saklanılmaya çalışıldığını belirten Demir şunları anlattı:  

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra bir gün Atalay CANDELEN beni aradı ve annemin üzerine kayıtlı olan ancak boş bulunan evimizde bir abinin birkaç gün kalıp kalamayacağını sormuştu. Atalay CANDELEN’e tepki göstererek manyak mısın bu yapı ile irtibatını kes yoksa başın belaya girer şeklinde söyledim. Zira bahsettiği kişinin örgütten bir kişi olduğunu ve Atalay’ın bu kişiyi saklamaya çalıştığını anlamıştım. Daha sonra medyadan Faruk BAYINDIR’ın Ataköy de saklandığımı öğrendiğim için o dönem Atalay CANDELEN’in bahsettiği kişinin Faruk BAYINDIR olduğunu düşündüm.

Faruk BAYINDIR’ın Amerika’da Miami’de eşinin üzerine ev aldığını burada yaşadığını, uçuş okulu açtığını ancak işletemediğini, yatırımcı vizesi için işletiyor gözüktüğünü biliyorum.

ABD’DE 4 İSME NEDEN DAVA AÇTI
Türkiye Cumhuriyeti devletinin dikkatini çekmek için ABD’de Fethullahçı çetenin kritik isimleri Cevdet Türkyolu, Atalay Candelen, Veli Özdemir, Faruk Bayındır ve MİT içerisindeki Fethullahçılar hakkında dava açtığı ifade eden Alpaslan Demir şunları söyledi:

Cevdet TÜRKYOLU, Atalay CANDELEN, Veli ÖZDEMİR, Faruk BAYINDIR ve MİT içerisindeki FETÖ cüler hakkında Amerika da Türkiye aleyhine 100 Milyon dolar değerinde bir dava açtım. Bu davayı açmamın sebebi Faruk BAYINDIR’ ın Atalay CANDELEN i örgüt içerisine dahil etmesi Veli ÖZDEMİR in Atalay’ın fikir babası olarak yönettiğini tespit etmem ve Atalay CANDELEN in de beni kullanması nedeniyledir.

Bylock’u MİT tespit ettikten sonra Fettullah GÜLEN in Bylock un tabana yayılması talimatı hususunda kendisine Cevdet TÜRKYOLU’nun ulaştığını düşündüğüm için bu davayı açtım. Bu davayı açmamın sebebi sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dikkatini çekmek içindir. Maddi herhangi bir saikim yoktur.