Toplumsal Haber Merkezi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dördüncü ve son toplantısını yarın sabah saat 10:30’da gerçekleşecek. Toplantı sonrasında da 2021 yılında uygulanacak asgari ücret miktarının açıklanması bekleniyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin asgari ücret teklifi 2021 yılı için 3 bin 100 lira olarak açıklanmıştı. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin talebinin de üzerinde bir tutar belirledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla belediyede uygulanacak olan asgari ücretin 3 bin 350 lira oacağını açıkladı. Büyükşerşen, payşalımında "Emek en yüce değer! Yarın açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, şehrimiz için yaz, kış, gece, gündüz demeden çalışan belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL’den az olmayacak. Bu şehre kattığınız tüm güzellikler için sizlere minnettarım!” ifadelerini kullandı.

BİR MÜJDE DE HATAY'DAN
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2021 yılında belediye bünyesinde uygulanacak asgari ücretin 3 bin 100 lira olacağını açıkladı. 

"Hatay Büyükşehir Belediyesinde ve iştiraklerinde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak için asgari ücreti 2021 yılının başından itibaren 3 bin 100 lira yapacağız" diyen Savaş, "Biliyoruz ki bu ücret yeterli gelemeyecek ama kendi imkânlarımızı zorlayarak insanlarımızı ekonomik olarak rahatlamaya çaba sarf edeceğiz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun. Örnek olması gereken yerlere de örnek olsun. Herkesin yılını kutlar, esenlikler dilerim. Emeğinize sağlık" ifadelerini kullandı.