Toplumsal Haber Merkezi

Fethullahçıların AKP el ele Türkiye'nin yurtseverlerine operasyon yaptığı dönem, bu operasyonun en işlevli paçavrası olan Taraf'ta tetikçilik yandaş Hilal Kaplan, Habertürk TV'de yayınlanan programda isminin geçtiğini söyleyip programa bağlandı, Ciner grubunun kanalına Fethullahçılık suçlamasında bulununca yayından alındı.

Habertürk TV'de yayınlanan Hülya Hökenek'in moderatörlüğünü yaptığı 'Enine Boyuna' programında adının geçtiğini belirterek yanıt hakkı için yayına bağlanmak istediğini söyleyen Kaplan, yayına bağlanmasının ardından kanalı, gazeteci İsmail Saymaz ve Hülya Hökenek’i hedef aldı.

"Şimdi burada bir mizansen var. Genelde Habertürk'te bu oluyor zaten. Bazı isimlere itibar suikastı yapılıyor, ondan sonra yola devam ediliyor. Ben bu mizansenin perdesini indireceğim. Bazı durumlarda insanların adını anmadan önce kendinize bakacaksınız" diyen Kaplan, "Hülya Hökenek siz, Öcalan'la Beyrut'ta Fatih Altaylı'yı röportaj yapmaya götüren kişisiniz. Sanıyorum Fatih Altaylı ile olan bağlantınız sayesinde şu an Habertürk'tesiniz. Bunun üzerinden de programlarınızda insanları bu geçmişinizi görmeden, bu röportajla gurur duyduğunuz mesajlarınız da var" ifadesini kullandı.

SAYMAZ'A FETÖ VE PKK SUÇLAMASI
Programın konuklarından İsmail Saymaz'a yönelik "FETÖ" ve "PKK" suçlamaları yapan Kaplan, sonrasında kanalın Fethullahçılarla ilişkisi olduğunu öne sürerek, "Habertürk Yayın Koordinatörü Oğuz Usluer, Habertürk Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Kılıç, Haber Müdürü Cuma Ulus, Adil Öksüz'ü evinde saklayıp kaçmasına yardımcı olduğu gerekçesi ile tutuklanan Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdal Şen. Bunların hepsi bilinen gerçekler" ifadesini kullandı.

Covid-19'a yakalandığında burnuna sürdüğü tereyağı ile iyileştiğine inanan Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden Kaplan’ın bu saldırısı, geçmişinin bir kez daha gün yüzüne çıkmasına da vesile oldu. Yurttaşlar Kaplan’ın gerek çözüm sürecinde gerekse Fethullah Gülen ve camaati hakkındaki konuşmalarını ve paylaşımlarını ortaya serdi.

KAPLAN, A HABER’DE
Paylaşılan görüntülerin birinde iktidar tetikçisi A Haber’e katılan Pelikancı Kaplan, AKP iktidarı ile ‘hizmet hareketi’ olarak adlandırdığı Gülen Cemaatinin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını savunarak “ Gezi sürecinde biz bunu çok net gördük ama tabanlarda bir ayrılık yakalanamadı. Çünkü biz birbirine geçmiş tabanlardan bahsediyoruz. Şuradan da bakmak lazım; ben hizmet hareketinin dershanesine gittim. Orada ne kadar özverili insanların çalıştığını biliyorum. Maddi değil manevi değeri olduğunu da biliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

‘TÜRK BAYRAĞINI TARTIŞMALIYIZ’
Çözüm süreci döneminde yine A Haber’de Türk bayrağına ilişkin konuşan Kaplan, “adına Türk bayrağı demeyi de artık tartışmamız lazım, eğer herkesin aidiyet bağı hissedeceği bir sembol ise Türkiye bayrağı demeyi ben ön görüyorum ya da Demirtaş’ın dediği gibi devlet bayrağı demeyi ön görüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Katıldığı televizyon programlarının yanı sıra sosyal medya hesaplarını da gerek çözüm sürecinde gerekse Fethullah Gülen hakında aktif kullanan Kaplan, geçmişini unutmuşçasına her tartıştığı kişiye FETÖ’cü demekten çekinmiyor.

Pelikancı Kaplan’ın 5 Mayıs 2010’a cemaate yakınlığı ile bilinen Taraf gazetesindeki köşesinde Fehtullah Gülen’e yazmış olduğu şiir şu şekilde:

Polemiğe girdiği herkesi FETÖ’cü ve PKK destekçisi olarak nitelendiren Kaplan’ın sosyal medya paylaşımları ise şu şekilde: