Tarım ve Orman Bakanlığı, pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, mobil araçlarda ekmek satışı yasaklandı.

Yayınlanan genelge ile birlikte artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapamayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek'in mobil büfeler ile yurttaşlara ekmek ulaştırmasının ardından çıkarılan genelge şu şekilde:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu kararına tepkilerde gecikmedi. Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, artan yoksulluk nedeniyle vatandaşımızın ucuz ekmek ihtiyacını karşılamak için 142 yeni Halk Ekmek büfesi açmak istedi. Engellediler. Engeli aşmak için belediye 40 araçla seyyar dağıtım ağı kurdu. Şimdi de bunu yasakladılar." ifadelerini kullandı.

'DEVAM EDİN, ENGELLEYİN'
Eski CHP milletvekili Eren Erdem ise çıkarılan bu genelgeye sosyal medya hesabından "Bu hükümete böyle kararlar yakışır. Devam edin, engelleyin... Bu halk sizi sandıkta engelleyecek!" ifadeleriyle tepki gösterdi.