Ülkücü mafya Sedat Peker'in 9'uncu videosunda gündeme getirdiği, eski AKP milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk üzerinden para gönderilen Almanya'daki "dernek" tartışma konusu oldu. 

Peker, videoda Metin Külünk'ten bahsederken, "Almanya’da o dernekler var ya, iyi arkadaşlar ben seviyorum, rica ederdi 'Para yollar mısın onlara?' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım" demişti.

'UYUŞTURUCU İŞİ VE DERİN BAĞLANTILAR'
2015 yılı Nisan ayında Almanya'da kurulan söz konusu çete Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar), "boks, motorcu, spor klübü" ve "dernek" adı altında yıllarca ülkenin çok sayıda bölgesinde örgütlendi. Çoğunluğunu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu grup uyuşturucu, fuhuş, yasa dışı silah ticareti, şantaj gibi suçlara bulaştı. 2016'da çeteyle ilgili basına açıklama yapan dönemin Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kriminal Dairesi Müdürü grubun üyelerinin önemli bir bölümünün suç dosyaları bulunduğunu, özellikle de uyuşturucu işiyle derin bağları olduğunu bildiklerini açıklamıştı.

'MÜLTECİ KAMPLARINA SIZMIŞLAR'
Osmanen Germania ilgili bir dosya haber hazırlayan Alman Der Spiegel dergisi, 2018 yılı Mart ayında adı o dönemde çeteyle anılan AKP'li Metin Külünk'le Erdoğan'ın telefon konuşmasını yazmıştı. Dergi, telefon görüşmesini Hessen Eyaleti'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan dinlemeye dayandırmıştı. Ayrıca yazıda suç örgütünün Baden-Württemberg eyaletindeki mülteci kamplarına özel güvenlik şirketleri yoluyla sızdığına ve en az 8 çete üyesinin 2015 ile 2016 yılları arasında mülteci kamplarında görev yaptığına da yer verilmişti.

KÜLÜNK ÇETEYE PARA GÖNDERMİŞ
Külünk'ün, dönemin çete liderlerinden tutuklu Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin ile bağlantısı da Almanya'da soruşturma konusu olmuştu. Külünk'ün o dönem dahi çeteye silahlanmaları için para gönderdiği gündemdeydi.

Kuzey ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul de, 2018'de çetenin Erdoğan ve AKP ile ilişkisi olduğu yönünde Alman Emniyetine bir rapor sunmuştu. 

KÜLÜNK'ÜN İDDİALARA YANITI: FETÖ KOKUYOR
Külünk, hakkında soruşturma açılmasına neden olan çeteye para aktardığı ve bu parayla ateşli silah alındığı iddialarını 2017'de yanıtlamıştı. Külünk açıklamasında "Bu tarz ve üslup çok tanıdık ve maalesef 'FETÖ' kokuyor" demişti.

Külünk, "Yaklaşık üç yıl boyunca sık sık seyahat ettiğim Avrupa ülkelerinde ve özellikle Almanya’da yaptığım tüm sivil toplum kurumlarını ziyaretler, sivil toplum çalışmaları, demokratik süreçlere katılım ve düşünce beyanı çalışmaları ya da vatandaşlarımızın düzenlemiş olduğu protesto ya da etkinliklere 'davetli' olarak katılmam üzerinden suç üretemeyen Alman makamları, ne oldu da 15 Temmuz işgal girişimi sonrasında birden soruşturma başlatmıştır" diye konuşmuştu.