Toplumsal Haber Merkezi

AKP kurucularından ve Erdoğan'ın yakınında durmaya devam eden az miktarda 'eski yol arkadaşı'ndan biri olan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa ettiğini açıkladı. Arınç ayrıca Erdoğan'ın istifasını kabul ettiğini de belirtti.

AKP'de ve hükümetlerinde kuruluşundan beri çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Erdoğan'a muhalefet edince adeta böyle isimler için yapılandırıldığını düşündürten Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu isimli kurula alınan Bülent Arınç, dün Erdoğan'ın açıklamalarının kendisini çok rencide ettiğini söylemişti.

Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalması gerektiğine dair sözleri AKP'liler tarafından hedefe konulmuş, ardından da Erdoğan isim vermeden Arınç'ı sert eleştirmişti. Bunun üzerine Arınç, Erdoğan'ı dinledikten sonra gerekirli görürse "Bu durumda buyurun istifa mektubumu diyebilirim" ifadelerini kullanmıştı. İstifa söylentileriyle ilgili olarak 'Erdoğan'la yüz yüze konuştuktan sonra gerekeni yapacağını' belirten Arınç'ın "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem" diyerek Saray'daki kavganın büyüklüğünü de açık etmişti. 

'BENİ FETÖ İLE YAN YANA GÖSTERDİLER'
Arınç istifa açıklamasında sadece bir hukukçu olarak görüşlerini açıkladığını savunurken "Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü'nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum" dedi. Programdaki sözlerinin Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu için farklı yönlere çekildiğini savunan Arınç, "Oysaki programda görüşlerimi, YİK üyesi olarak değil, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç olarak açıkladığımı defalarca belirttim" ifadelerini kullandı.

Kuruldan ayrılma talebini Erdoğan'a ilettiğini, ondan da onay aldığını belirten Bülent Arınç, "Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım" dedi.

Bülent Arınç'ın açıklaması şu şekilde: