Toplumsal Haber Merkezi

AKP'de ve AKP hükümetlerinde kuruluşundan beri çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Erdoğan'a muhalefet edince bir anda yapılandırılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu isimli kurula alınan Bülent Arınç, Erdoğan'ın açıklamalarının kendisini çok rencide ettiğini söyledi.

Posta’dan Murat Çelik’e açıklama yapan Arınç, Erdoğan'ın İstanbul'da olması nedeniyle kendisiyle görüşemediğini ama yarın görüşmeyi deneyeceğini belirtti. Bülent Arınç, Erdoğan'ı dinledikten sonra gerekirli görürse "Bu durumda buyurun istifa mektubumu diyebilirim" ifadelerini kullandı.

İstifa söylentileriyle ilgili olarak 'Erdoğan'la yüz yüze konuştuktan sonra gerekeni yapacağını' belirten Arınç'ın "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem" diyerek Saray'daki kavganın büyüklüğünü de açık etmiş oldu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuş, Erdoğan bu kararı 2,5 saat içinde reddettiğini açıklamıştı. Soylu istifa kararını Twitter hesabından duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bıraktığını Instagram hesabından duyurmuştu. Erdoğan damadının istifasını kabul etmişti.