AKP iktidarı boyunca önemli görevlerde bulunan ve AKP'lilere yönelik eleştirileri ile sık sık gündeme gelen, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifaya zorlanan Bülent Arınç'ın AKP'den istifa edileceği öne sürüldü. 

İddiayı ortaya atan isim ise Gezici Araştırma şirketi Başkanı Murat Gezici oldu. Gezici, KRT'de katıldığı bir programda, Arınç'ın AKP içinde huzursuz olduğunu ve yeni bir liman aradığını iddia etti. 

Gezici'nin bu sözleri üzerine, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş Gezici'ye, "Bülent Arınç, AKP'den ayrılabilir mi" sorusunu yöneltti. Yarkadaş'ın sorusuna Gezici "böyle bir ihtimal var diyorum" cevabını verdi.

Arınç bir süre önce yine AKP'li zenginleri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Arınç, isim vermeden eskinin yoksulu şimdinin zengini AKP'li bir kitleyi hedef aldı ve, "Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit, daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi. Ona bile şükredeceğiz. Dünya için her şeylerini feda etmiş bir kalabalık topluluk var karşımızda" ifadelerini kullandı.

Dünün mağdurlarının bugün mağrurları olduğunu dile getiren Arınç, "Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit, daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız" cümlelerini sarf etti. 

Devlet Bakanı Fehim Adak'ın ölümünün beşinci yıldönümünde konuşan Arınç, "Bizim bugün en büyük sıkıntımız maalesef dünün mağdurlarının bugün mağrur olmasıdır. Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Ve bugünkü yaşantı içerisinde ne varsa kaybetmiş olmalarıdır" dedi ve ekledi:

Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit, daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi. Ona bile şükredeceğiz. Dünya için her şeylerini feda etmiş bir kalabalık topluluk var karşımızda. Ama toplasan yüzbinlerini, içinden bir tane bile Fehim Adak çıkmaz.

Ben geçmişi unutmadım ama dünü çok rahat unutabiliyorum. Bu güzel bir haslet ama gençlerimizin geçmişte yaşanan güzel örnekleri görmesi lazım ki bugün bu örnekleri anlatarak birilerini ikaz edebilelim. Birilerine ‘dur bakalım yanlış yola gidiyorsun’ diyebilelim. Bugünkü sıkıntılarımızın temelinde Fehim Adak’ların neslinin artık körelmiş olması da yatıyor.

Biz Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra bir yol ayrımına girdik. Önce parti içerisinde bir kongrede bir aday çıkarma cüretinde bulunduk. Daha sonra da ayrı bir parti kurduk. Bunları hocamızla da konuştuğumuzu pek çok arkadaş biliyor. O süreç içerisinde çok acımasız davrananlar oldu bize ve arkadaşlarımıza karşı. Ama Fehim bey hep kardeşlik hukukunu gözetti. Yanlış yaptığımızı söyledi ama doğrusunu da gösterdi. Çok ısrar etti. Ayrılmak olmasın, birlikte olalım diye. Biz sebeplerini izah etti. Recai bey ile Fehim bey de bizi kucaklayanlar arasında hep yer aldı. O yüzden üzerlerimizde çok hakları vardır.