Kandilli Rasathanesi verilerine göre Malatya Pötürge’de 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’daki deprem sonrası kırılmanın Çelikhan-Erkenek sınırına dayandığını söyledi.

Kandilli depremin derinliğini 5.0 km olduğunu belirtti. Saat 12.37’de gerçekleşen depremin büyüklüğünü AFAD ise 5.2 olarak açıkladı.

GÖRÜR'DEN YENİ UYARI
Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’daki deprem sonrası kırılmanın Çelikhan-Erkenek sınırına dayandığını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Görür şu uyarıyı yaptı:

Arkadaşlar merhaba, Malatya-Pütürge/Tepehan’da 5’in üzerinde bir deprem oldu. Hatırlarsanız, Elazığ depreminden sonra DAF’ın uyandığını, bundan sonra depremleri Kuzeydoğudan güney batıya doğru taşıyabileceğini öngörmüş ve Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-K. Maraş arasına dikkat çekmiştik. Bu depremle DAF’daki kırılma Çelikhan-Erkenek sınırına dayandı. Bu deprem DAF üzerinde ve Bitlis süturuna yakın. Şimdi Çelikhan-Erkenek arası daha sıkıntılı hale geldi. Burada dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır. Zamanı bilmiyoruz. Şekil de gönderiyorum.