Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sakarya 1’inci Olağan İl Kongresinde konuştu. İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eleştiren Babacan, “Ortadan kaybolup sorumluluktan kaçamazsınız” dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

“İki senedir Hazine'nin başında olup sonra bir küçük mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olur mu? Bu milletin ödediği bedel, birilerinin ortadan kaybolmasıyla kalkmıyor. Bu millet size ülkenin tapusunu vermedi. Yaptığınız her işlemin, imzaladığınız her evrakın sorumluluğunu taşıyorsunuz. Birilerini gözden kaçırarak olan biteni unutturamazsınız.

'HALA ARKAM SAĞLAM DİYOR'

Devletin borcunu iki yılda ikiye katlayan bir bakan devir teslime gelmiyor. Devlet geleneğinde ayrılan bakan ile göreve yeni gelen bakan devir teslim yapar. Bu milletin gözünün içine bakacak yüzleri yok. Devlette bir genel müdür, bir müsteşar, bir bakan yardımcısı değiştiğinde devir teslim olur. Bakan değişir, devir teslim olur. Kime güvenip de gelmiyor devir teslime? ‘Hala arkam sağlam’ diyor. Öyle zannediyor. Bu millet sizin yanlışlarınızın, akraba kayırmacılığınızın bedelini ödemek zoruna değil"