Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘sağlık sorunları’ olduğunu öne sürerek Ekim ayında, dikkat çekici bir şekilde Instagram hesabından bir metin yazarak istifasını açıklamıştı.

İktidar medyasının uzun süre görmezden geldiği istifa Erdoğan’ın, ‘affını istedi’ diyerek yerine Lütfi Elvan’ı ataması ile kesinleşmişti. Yaşananların ardından haber alınamayan Berat Albayrak, sosyal medyada gündem oldu. Yurttaşlar #BeratAlbayrakNerede etiketi ile meraklarını dile getirdi.

Gazeteci Emin Çapa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bir ay önce ülkenin iki numaralı adamı, tahtın varisi, ekonomi bakanı, zora düştüğünde "yanındayız Albayrak" mesajları atılan, her açıklaması alkışlanan, ağzını açsa canlı yayına girilen Sn Albayrak'ın nerede olduğunu merak eden benden başka kimse yok mu? #BeratAlbayrakNerede ifadelerini kullandı.

Yazar Nevzat Çelik de Albayrak’ın ortadan kayboluşunu ve nerede olduğuna yönelik merakını “Dünün veliahtı Berat Albayrak'ı gibi, bugün hâlâ esip gürleyen ve hep iktidarda kalacağını sananlar hiç düşünmez, ders almazlar mı, ben de bunu merak ediyorum! #beratalbayraknerede sözleriyle dile getirdi.

Yurttaşlardan #BeratAlbayrakNerede etiketi ile yapılan paylaşımların bazıları şu şekilde: