AKP iktidarının ilk yıllarında 'perde arkasındaki' önemli isim olan, AKP'nin dış politikasına 'Stratejik Derinliği' ile 'dışarıdan' yön veren Davutoğlu sonra Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu, ardından AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığa kadar yükseldi. Bu zirveyi, tüm siyasi kariyerine borçlu olduğu isim olan Erdoğan tarafından kapının önüne konulması izledi. AKP'nin 'Stratejik Derinliği'nin mimarı Davutoğlu, şimdi kendisini 'farklı' bir etiketle yeniden sahneye attı. Yeni Osmanlıcı duruşuyla gericiliğin bayraktarlığını yapan Davutoğlu, artık abartılı bir makyajla karşımızda... 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Devrimciyim diyebilirim. Kesinlikle statükocu değilim. Tabii Maocu olmamak şartıyla” dedi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Onedio.com’da gençlerle yaptığı söyleşiyi paylaştı.

Kovulduğu Başbakanlık görevinden 'ayrılırken' rahatlık hissettiğini söyleyen Davutoğlu, “AKP’ye karşı koydum ama size pek göstermedim” dedi. Davutoğlu, “Sizde muhafazakar bir gençlik yetiştirme gayretinde misiniz” sorusuna “Hayır. İlkeli ve duruş sahibi bir gençlik yetiştirme gayretindeyim” karşılığını verdi. Davutoğlu, “Başkan olursanız KYK borçlarını siler misiniz” sorusunu ise şu ifadelerle yanıtladı:

Ben öğrencilerin bir tek halkına ve topluma karşı borçlu hissetmelerini isterim. Başka borçların hepsi silinmelidir.

Davutoğlu'ndan “Devrimci misiniz” sorusu üzerine “Hayat dinamiktir, ‘devrimciyim’ diyebilirim Kesinlikle stakükocu değilim. Tabi Maocu olmamak şartıyla” dedi.