Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı dönemde MİT TIR’larına ilişkin yaptığı haber nedeniyle yargılanan Can Dündar’ın kaçak sayılmasına hükmederek mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

MİT tırları davasında mahkeme Can Dündar’a gazete ilanıyla çağrı yapılmasına, 15 gün içinde gitmezse kaçak sayılıp tüm mal varlığına el konulmasına karar vermişti.

14. Ağır Ceza Mahkemesi Can Dündar’ın kaçak sayılmasına hükmetti.

Dün kararın ardından sosyal medyada açıklama yapan Can Dündar, “İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu…” demişti.

Sosyal medya hesabından bugün bir açıklama daha yapan Dündar “Para biriktirme, dost biriktir” sözünün anlamını bir kez daha idrak ettim dün… Paraya el koyabiliyorlar; dostlar kalıyor, gün be gün kıymetleniyor. Desteğinizle güçlendik. Ailem adına içtenlikle teşekkür ederim.Bu vesileyle 40 yıllık emekle biriktirdiğimiz, dün gasbedilen mal varlığımızın bir dökümünü vereyim: 2007’de Bodrum’da 1 yazlık, 2013’te de ağır bir borç yüklenip İstanbul’da 1 ev aldık. Bir de Ankara’da rahmetli babamdan annemle bana kalan ve birinde annemin oturduğu 2 ev var.Bu evlerde para sayma makineleri, para dolu ayakkabı kutuları yok; o evleri almamızı sağlayan okuduğumuz ve yazdığımız kitaplar var.  Dün oğlumu arayıp “sıfırladığımızı” haber verdim. Utanılacak bir nedenle değil çok şükür ki...Amaç susturmaksa, hatırlatayım: Müebbetim istendiğinde, hapse atıldığımda, canıma kastedildiğinde, işim elimden alındığında, eşim rehin alındığında susmadım; yine susmam. “Seni öldürmeyen,seni güçlendirir” derler. Güçlüyüz. Özgür bir ülke için sonuna kadar mücadele edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama: